Hårvårdstips för män

 

Grundvård och underhåll

Grundläggande hårvård börjar med shampooing och efterföljande med en bra balsam. Tappa inte över den sista delen. Faktum är att läs den igen: Balsam. Medan manens hår kan vara lite oljigare än kvinnor, är det fortfarande utsatt för samma skada. Skador från sol, från blåstorkning och klor i poolen. Hår är ju trots allt ditt kön. Medan kvinnor kan vara lurade för att tala om det, har de ofta hemligheten önskan om att ditt hår var silkesare och mjukare under sina händer. Det är verkligen väldigt enkelt. Applicera balsam för hela ditt hår (inte bara hårbotten), arbeta igenom det och skölj det ut enligt anvisningarna på flaskan. I motsats till vad Herbal Essence-reklamfilmer kan ha dig att tro, inte alla balsam kommer att låta ditt hår lukta som paraplydryck natt på Club Med; det finns hårprodukter som är utformade med män i åtanke med en mindre fruktig arom som Philip B., Jonathan Product och American Crew, för att nämna några När det gäller att välja en specifik balsam typ ska du följa dessa riktlinjer: Använd fuktgivande balsam om håret är torrt (eller vågigt), volymiserande balsam om håret är platt och balsam för normalt hår om ditt hår är ... ja, behöver du mer sagt?

Styles and Styling

Nu när du har introducerats till konceptet med att använda balsam efter shampoo, kanske du tycker att din inre metrosexual har släppts ut. Nu önskar du mousse, hårgel och andra stylingprodukter. Men kom ihåg att mindre är mer. Om ditt hår är i gott skick behöver du bara applicera ett injektionsskyddande skyddsmedel om du väljer att blåsa eller solskyddsmedel med SPF om du spenderar mycket tid i solen. En silikonbaserad hårprodukt, såsom CHI Silk Infusion, applicerades mycket sparsamt på frizz och flugvägar.

När du använder stylingprodukter, tillämpa regeln om ömsesidighet. När du kör fingrarna genom din flickväns hår, vad vill du inte känna? Klibbighet. Oiliness. Allt som överför på dina händer eller gör håret kännt styvt och onaturligt. Om du inte groomar för en svart-slipsaffär, undvik klibbiga mousser och tunga hårgeler som kan tämma ditt hår i önskad stil, men låt det vara obehagligt att röra.

Balding, Graying och Other Hair Situations

För de flesta män och kvinnor är grå oundviklig. Om ditt gråa hår ger dig ont, finns det ingen anledning till att du inte borde ha samma alternativ som kvinnor. Du kan välja att schemalägga ett möte med en salongstylist och detta rekommenderas, men om du gör det, gäller samma regler för dig som de gör för kvinnor. Välj en nyans av hårfärg en skugga ljusare än din naturliga färg. Permanent hårfärg fungerar bäst för fullständig täckning, men demi-permanent färgämne (vilket tvättar ut över tiden) är det klokaste valet för nybörjaren hem stylist. Om du vill gradvis avveckla ditt silver kan du också använda produkter som GreyBan och Restoria, som gradvis täcker grå över en tidsperiod.

När det gäller män och deras hår är inget annat ämne lika ömt som det för baldin g. Vissa män som är balding väljer helt enkelt att raka huvudet, medan andra accepterar deras genetiska mycket i livet och håller sidorna och baksidan av huvudet där håret fortfarande växer trimmas kort. Oavsett vad du gör kompenserar du inte genom att växa ditt återstående hår längre - det skriker 'osäkerhet' och får dig att se ut som om du förlorat dig till Grateful Dead-konserten. Vad annan fruktansvärd hårkatastrof kan du möta som en man? Fråga någon kvinna, och hon kommer att berätta för dig att den främsta nackdelen är Bad Strip Mall Hair Cut. Tjänsterna hos en skicklig frisör eller erfaren stylist är den bästa investeringen som du kan göra i ditt hår. Shampoo och sköljning - det är vad mamma lärde dig. Varför ska män behöva hårvårdstips? Eftersom det finns fler steg till hårvård än att komma ihåg att lägga toppen på Prell-flaskan. Om du inte ofta tittar på 'Men's Health' -tidningen kan du behöva gå igenom grunderna för hårvård, inklusive styling och hur man hanterar oförutsedda hårvårdskatastrofer.