Historien om Avon Products

 

Original Avon Lady

Avons direkta marknadsföringssystem utvecklades av Mrs. PFE Albee 1886. Det var den första i sitt slag. Som fru Albee sålde parfymer från dörr till dörr rekryterade hon Direktmarknadsföring erbjöd kvinnor en chans att arbeta utanför hemmet i en tid då de hade få möjligheter att göra det.
Företagets första katalog kom fram 1896 utan några illustrationer. Den första fullfärgskatalogen utkom 1905.

Produkter

Avons första produkt var Little Dot Perfume Set. Vid slutet av det första verksamhetsåret hade företaget en linje med nästan 20 olika dofter 1902 säljer företaget ett komplett sortiment av kosmetika. År 1931 mottog 11 produkter den eftertraktade Good Housekeeping Seal of Approval.
De första 'nyheten' dekanterna såldes på 1960-talet. 1968. Under årens lopp presenterade de nyckfulla dekanterna teman som sträckte sig från djur och blommor till flygplan och tåg.

Framsteg

Avon registrerade sin första försäljningsdag för $500 i december 1897. Företaget sålde 1 miljon dollar av produkter i 1920. År 1972 uppgick försäljningen till en svindlande 1 miljarder dollar.
I 1989 meddelade Avon att det skulle upphöra med djurförsök på alla sina produkter. Det var det första stora kosmetikföretaget att göra det.

Andra världskriget

Liksom många industrier återställde Avon hälften av fabrikerna för att producera produkter för krigsinsatsen, inklusive insektsmedel och gasmasker.
Med den amerikanska ekonomin som blomstrade efter kriget ökade Avons försäljning. År 1949 fanns det 65 000 företrädare och 2 500 anställda.

Marknadsföring

I årtionden beror Avon uteslutande på katalogförsäljning genom sitt nätverk av representanter. Den första TV-reklamfilmen för Avon uppträdde 1954 med den berömda 'Ding Dong! Avon calling!' tagline.
På 1990-talet lanserade Avon en kampanj för att öka medvetenheten om bröstcancer genom att sälja 'rosa band' -produkter.

Avon Today

Avon har vuxit från ett litet parfymföretag i New York till en global kosmetika och doftindustri med nästan 5 miljoner representanter. Den ursprungliga produktlinjen har utökats till att omfatta smycken, tvålar, julpynt och andra hushållsartiklar. Kunderna kan köpa Avon-produkter via en representant, online eller i vissa varuhus. År 1886 grundade David H. McConnell California Perfume Company, som skulle bli Avon, i New York City. Som en misslyckad bokförsäljare hade han samlat en parfymerad parfym som en 'fri gåva' för att uppmuntra människor att köpa sina böcker. Parfymen var så populär, McConnell bestämde sig för att överge bokaffären och startade ett parfymeringsföretag i stället.
I 1897 byggde McConnell California Perfume Company s första fabrik i Suffern, New York, som var bekvämt beläget vid järnvägsspåren för att få lätt tillgång till sina produkter. Efter hans död 1937 tog hans son familjeföretaget. Företaget bytte namn till Avon 1939 till ära för Shakespeares hemstad, Stratford-on-Avon.