Hur domar personlighet i en Rodeo Queen Pageant

 

1.

Utveckla en snabb känsla av tävlande: Under hela tävlingen kommer du att bli ombedd att döma personlighet inom varje konkurrensområde. Du kommer att behöva göra personlighet även om du inte har möjlighet att prata med tävlande. Ett exempel på detta är under horsemanship. Du måste leta efter tecken som indikerar personlighet under dessa tider.

2.

Titta på tävlande: Var uppmärksam på hur de hanterar sig i varje situation under hela tävlingen. Tävlaren vet hur man ska interagera och mingla med dem som omger henne? Vet hon när man ska tala och när man ska vara tyst? Är hon intresserad av dem runt henne? Tar hon tid att besöka rodeo fans, andra tävlande, besöka dignitaries? Hur behandlar hon sin familj och sina vänner? Är hon bekväm i varje situation? Uppvisar hon ett glatt och behagligt ansikte?

3.

Fråga tävlande: Under intervjuerna och på scenen får du möjlighet att bedöma tävlande om specifika frågor som kommer att hjälper dig att avgöra om hon är en person som är intresserad av världen runt henne och om hon har en 'vinnande personlighet'. Är hon bekväm med vem hon är och är hon bäst att hon kan vara? Ställ frågor som bestämmer hennes livsutsikter. Har hon en känsla av humor och en positiv attityd? Är hon 'riktig' eller en 'sidans patty' ' Specifika frågor hjälper dig att lära känna den verkliga personen.

Tävla deltagaren: Som domare är det bästa sättet att tävla en tävlande helt enkelt huruvida du gillar u0026 quot; ; henne! Är hon någon du vill vara med och vill du lära känna henne bättre? Är hon trevlig att titta och prata med? Gör hon dig att le? Att döma personlighet är viktigt eftersom hon som en rodeo-drottning kommer att vara en ambassadör för rodeo-sporten och det är ditt jobb att hitta någon som kommer att representera bra.

Tips och varningar

< / p>
  • Generella exempel på personlighetsfrågor är: Vem är din förebild? Vilken är din största pet-peeve? Om du skulle kunna tillbringa dagen med en person, vem skulle det vara? Vad är din största styrka?
  • Ett av de svåraste områdena att döma i en rodeo drottningskonvent är personlighet. I många tävlingar finner du att personlighet, utseende och horsemanship ges lika stor vikt i den totala procenten av poängen, så det är viktigt att finjustera din förmåga att bedöma varje deltagares personlighet. Personlighet är inte en påtaglig sak. Det är hur du känner när du är i kontakt med en annan person.
    PDF:c3