Hur man bor med en sittplats

 

1.

Ät en hälsosam kost och tvätta ditt ansikte flera gånger om dagen för att minska antalet finnar du får. Förstå att även om du äter rätt och behåll ditt ansikte och kropp rengör du fortfarande ibland få akne. Akne är inte nödvändigtvis en avspegling av din personliga vård; Det är ofta ett normalt svar på hormonella förändringar som din kropp går igenom.

2.

Utveckla en balanserad livsstil som innehåller motion för att förbättra dina övergripande känslor om dig själv. Ju mer förtroende du har i ditt utseende, desto mindre irriterande är utseendet på en zit.

3.

Håll området runt akne rent för att hjälpa det att rensa upp snabbare och förhindra Spridningen av bakterier djupare in i huden, vilket fördröjer läkning. Använd en ren tvättduk, varmt vatten och en mild tvål. Torka i området när du tvätter istället för att gnugga och skrubbas. Skölj all tvål bort från ansiktet efter att ha tvättat så att du inte täpper till porerna.

4. Använd Visine för att ta den röda ut från området runt zit. Mätt en bomullskula med Visine och klätt försiktigt på området. Placera inte Visine direkt på sätet, utan bara på rodnad som omger det.

5.

Köp en acne concealer och applicera den på finnar innan du lämnar huset i morgon så är de inte så märkbara. Leta efter en concealer som säger att det också sätter fart på läkning. Det är okej att applicera smink över toppen av concealer. Var noga med att tvätta hela concealeren och fyll dig på natten så att dina porer inte är igensatta och mer zits inte utvecklas.

6. Vänta på sitsen för att rensa upp och gå bort. De flesta akne rensar sig inom en vecka.

Tips och varningar

  • Undvik att poppa eller plocka på finnar. att gå djupare in i huden, vilket gör att de tar längre tid att gå bort. Poppa och plocka zits kan också leda till permanent ärrbildning.
  • De flesta upplever zits eller finnar under tonåren och ibland i 20-årsåldern. Acne orsakas oftast av hormonella förändringar men kan också förvärras av dålig kost eller hygien. Den vanligaste platsen för zits att utveckla är i ansiktet, men de kan också bryta ut på bröstet, ryggen, axlarna och armarna.
    PDF:c4