Hur man tar bort hår utan rakning

 

1.

Vaxa ditt oönskade hår. Du kan hitta hemvaxningssatser i de flesta läkemedels- och kosmetiska butiker. Du applicerar bara vax på din hud och väntar på att den binds till håret. Vaxet tas sedan bort snabbt och drar ut håret från rötterna med det. Du kan också bli professionellt vaxad på de flesta salonger. Beroende på hårtillväxten kan du njuta av hårfri hud i 1 till 6 veckor med vaxning.

2.

Plocka oönskat hår. Använd fasta pincett för att dra håret ut ur roten. Eftersom du måste dra varje hår ut individuellt, fungerar plucking bäst på små områden.

3. Använd vaniljande lotion. Dessa kemiska lotioner löser upp håret på hudens yta. Du applicerar bara lotionen och lämnar den på området under den angivna tiden. Skölj av lotionen och ditt hår kommer också att skölja av. Testa avlägsnande lotion på en liten patch av din hud innan du använder den på ett stort område.

4.

Få gängat. Du kan ta bort oönskade kropps- eller ansiktshår via tråd. Dra snabbt ut håret från rötterna. Medan tråden kan utföras på vilken del av kroppen som helst, är det vanligast för ansiktet, särskilt ögonbrynen och överläppen. Du kan få gängad på specialsalonger.

5.

Överväg elektrolys Detta innebär en tekniker som sätter in en nål i en hårfollikel och zappar den med elektricitet och dödar det effektivt. Elektrolys är en permanent metod för hårborttagning. Eftersom varje follikel behöver behandlas individuellt processen kan vara tidskrävande och fungerar i allmänhet bäst på små områden. Prata med en prof essional om hur många sessioner som krävs för att behandla din specifika hårsituation.

6.

Försök laser hårborttagning. Laserljus riktar sig mot mörk pigmentering av hårsäckar, dödar dem och förhindrar framtida tillväxt. Laser hårborttagning fungerar bäst på mörkt hår. Eftersom många hårsäckar kan behandlas på en gång fungerar det bra på stora kroppsområden. Laser hårborttagning är FDA-godkänd som permanent hårreduktionsmetod. Upprepade sessioner är vanligtvis nödvändiga för att behandla ett område.

Tips och varningar

  • Din hud kan vara röd och irriterad efter vaxning, gängning, elektrolys eller laserhår avlägsnande.
  • Medan rakning är känd som en primär hårborttagningsmetod är det inte ditt enda alternativ för att bli av med oönskade kroppshår. Om du är utsatt för rakhyvelbränna eller helt enkelt inte gillar rakning kan du prova en mängd andra hår borttagningsmetoder. Vaxning och plockning avlägsnar både håret från sin rot, vilket gör att du kan vara hårfri under längre perioder. Elektrolys och laserhårborttagning erbjuder permanent hårborttagning och reduktion. Du kan också använda hårborttagande lotioner för att ta bort hår utan rakning.