Vad är vegetabiliskt hårfärg?

 

Fördelar

Regelbundna färgämnen bryter vanligen håret och orsakar så småningom att det blir ohälsosamt. Lyckligtvis är effekterna av vegetabiliskt hårfärg det motsatta. Vegetabilisk hårfärg ändrar inte hårstrukturen. Den skadliga förmågan är mycket mindre än de typiska vanliga färgämnena som finns i snabbköp och skönhetsbutiker. Dessutom tenderar ingredienserna att klara håret, vilket ger mer glans. Gravida kvinnor oroar sig för kemikalier som kan påverka fostret, men vegetabiliskt hårfärg är säkert att användas under graviditeten.

Historia

Människor har applicerat vegetabiliskt hårfärg i tusentals år. De gamla egyptierna använde denna typ av färgämne innan kemikalier fanns. Andra forntida folk använde ingredienser som mineraler, växter och insekter för att måla håret för ändamål som avsiktligt skulle överklaga eller avvisa. Vegetabilisk hårfärg har funnits länge.

Nackdelar

Vegetabiliskt hårfärg är tillfälligt och tvättar vanligtvis inom 8 till 10 schampon. Du kan behöva applicera produkten mer än en gång för att få önskat utseende. De flesta hårprodukter har någon typ av doft, men sannolikt kan du inte hitta någon i vegetabilisk hårfärg. Vegetabilisk hårfärg används inte för drastisk hårfärgstransition. Därför är resultatet av hårfärgen inte mycket annorlunda än den ursprungliga hårfärgen. Vegetabilisk hårfärg är mindre skadligt för håret, men är inte lika bekvämt som vanliga färgämnen. Priserna varierar upp till $15.

Typer

Det finns en mängd olika vegetabiliska färgämnen - blad, frukter och blomma, bark, mineraler samt stam och rötter. Dessa färgämnen extraheras från arter inom sitt slag. Bladfärgen är vanligare och används allmänt. Emellertid är blomman och fruktfärgen viktigare än andra färgämnen eftersom de har olika färger som senare används som hårfärger. Mineralerna från mineralfärgen skördas från oxiderat järn och naturliga mineralsalter. De är inte lättillgängliga, eftersom de bara finns i hela Bhutan, som ligger i Sydasien. Kamille är en annan populär färgämne. Det är tillgängligt från torkade blommor av plantorna och framträder som en gulaktig nyans på håraxeln.

Tips

För att minska synligheten av ingredienserna inuti färgen rekommenderas ingredienserna finhackade till mycket små bitar eller i en pulveriserad substans. Denna metod kan göras med en kökskniv, kaffekvarn, mixer samt någon annan lämplig substitution. Innan ingredienserna lagas, bör den torra grönsaksämnen komma fram till rumstemperatur. Det rekommenderas också att suga upp vegetabilisk materia lite, beroende på vilken typ av vegetabiliskt material. Woodier partiklar brukar ta en dag eller mer, men om du inte är säker på blötläggningstiden, låt sedan ingredienserna suga från natten innan den kokas. Vegetabilisk hårfärg är en säkrare alternativ metod jämfört med en vanlig hårfärgsprodukt eftersom den inte innehåller hårda kemikalier. Detta är ett plus för personer som är allergiska mot olika kemikalier. Vegetabiliskt hårfärg har många fördelar som kan vara till nytta för håret. Men den mest fördelaktiga orsaken till att använda vegetabiliska färgämnen är att undvika alltför stora skador på håret.