Användning av Amla Extract i hårvård

 

Historia

Den starka antioxidanten och andra läkande egenskaper gör den användbar för hälsa och skönhet. Det var anteckningar även i antiken för att bevara ungdomlig skönhet och förhindra åldrande. Det är antiseptiskt och astringent. Det används som en behandling för många hälsotillstånd i ayurvedisk medicin. Amla är ett av de äldsta kända naturliga hårbalsamerna. Det är också en av de mest kända naturliga hårbalsamerna.

Ayurveda

Amla är det mest använda öret i det ayurvediska systemet för medicin. Det upprätthåller balans mellan tre doshas: vata, pitta och kapha. I ayurvedisk medicin används den för matsmältningsbesvär, hjärtproblem stärka immunsystemet och förbättra syn.

Amla för håret

Ayurvedisk medicin har använt Amlaolja som en aktuell hårton i åldrarna. Vitamin, mineral och proteinrik amla är en superfood för håret och hårbotten Det ger rik näring för att återställa håret och förhindra tecken på åldrande. Amla ökar blodflödet och tillsammans med näringsämnena stimulerar hårväxten och förhindrar håravfall. Det stärker hårsäckarna som hindrar håret från att falla ut. Starkare folliklar gör för stark Det är hälsosammare hår, vilket kraftigt minskar brott. Näringsämnena förhindrar för tidig grisning. De antiseptiska och astringerande egenskaperna förhindrar hårbotteninfektion och tonar hårbotten. Näringsämnen stöder pigmentproduktion, så alma berikar också färgen. Resultatet är rik, tjock, hälsosam och lyxigt hår.

Användning

För djup behandling, applicera hårbotten och håret noggrant. Vik håret i en handduk och låt det gå i en timme innan du tvättar. Applicera regelbundet en liten mängd amlaolja efter tvätt. Detta kommer att lägga glans, skydda och närma.

Slutsats

Amla är en frukt som är rik på antioxidant C-vitamin, mineraler och proteiner. Det är en tonic för många kroppssystem, skönhet och anti-aging. Drick saften och ät frukten för hälso- och skönhetsvinster. Applicera oljan topiskt på håret och hårbotten för rikare färg, starkare, friskare och skinnigare hår. Det är ett måste för att växa håret långt och hålla det så bra. Amla (Emblica officinalis, även kallad amalaki) är populärt känd som indisk krusbär. Det är den mest potenta naturliga källan till vitamin C. Färsk amla massa innehåller 702 mg C-vitamin per 100 g massa. Amla juice innehåller 900 mg per 100 g juice. Denna små en tums rund frukt har C-vitamin av två stora apelsiner. Amla ger också en värmestabil form av vitamin C. Det betyder att det inte förloras eller försvagas genom extraktion.