Åtgärd för växande hår

 

Hur det fungerar

Håret går igenom en naturlig tillväxt- och sovande cykel som du förmodligen inte märker medan håret är tjockt eftersom alla hårsäckar aldrig ligger i samma schema. Vissa växer alltid medan vissa vilar .
Men när du blir ålder börjar alla dina hårsäckar minska, vilket minskar längden på tillväxtcykeln och ökar vilande fas. Till sist kan tillväxten sluta helt och hår som du skjuter aldrig byts ut.

Ingen vet säkert hur minoxidil fungerar, men det är en vasodilator som stimulerar hårsäckar och reverserar deras krympning. Resultatet är tjockare axlar av hår som växer under längre perioder, så hela ditt hår känns fullare och har större volym. Det verkar fungera bäst på håravfall som härrör från ärftlig manlig mönstret skallighet (MPB) , och det har ingen effekt på friskt hår.

Hur det görs

Minoxidils koncentration är typiskt 2 procent för kvinnor och 5 procent för män. Du kan hitta produkter så hög som 15 procent, men öka Koncentrationen över 5 procent har inte visat sig otvetydigt bevisa att de ger betydligt bättre resultat.
Namnkännandemärke och minoxidilprodukter med butiksnamn är tillgängliga. Eftersom minoxidil är ett generiskt läkemedel bör det vara lika effektivt i en billigare produkt i samma koncentration. Vilken skillnad som helst skulle vara i mängd alkohol, oljor och andra fyllnadsingredienser.

Vad du kan förvänta dig

Ditt hår kan faktiskt börja falla ut under de första veckorna du använder minoxidil. bör inte vara oroande för att det faktiskt bevisar produktionen t arbetar. Hårfolliklarna börjar driva ut den gamla tillväxten för att skapa plats för nya. Nyckeln till framgång med någon minoxidilprodukt är regelbunden och fortsatt användning. När du slutar använda produkten, fortsätter hårförlusten du ursprungligen kommer att fortsätta, och eventuell minoxidil som orsakats av hårväxt kommer att försvinna helt inom några månader.

Rolig fakta Minoxidil såldes för första gången som läkemedel för högt blodtryck som heter Loniten. En av dess 'oönskade' biverkningar var hårtillväxt och reversering av balding. Hårförtunning eller förlust kan orsakas av ärftlighet, ålder eller livsstil, och det händer med människor av båda könen. I mer än två decennier har Minoxidil visat sig vara det lättillgängliga, smärtfria, billiga och effektiva botemedlet för att hjälpa män och kvinnor att återställa håret. Det stimulerar hårsäckar som har gått vilande att börja producera igen. Resultatet är tjockare håraxlar med längre tillväxtcykler.