Hårvård för simmare

 

Ha på dig en badmössa

Många simmare scoff vid badbyxan. Tyvärr kan deras ovillighet att bära locket kosta dem friskt hår. Även om ditt hår kan bli lite fuktigt under simmappen, hindrar locket det mesta av ditt hår från att blötläggas i klor eller saltvatten. Överväg att använda balsam för håret innan du lägger på locket för att förhindra att håret blir torrt och svagt. Bär din keps på rätt sätt för att förhindra att vatten sipprar in. Slå håret i en bulle för att hålla håret ur vägen, öppna sedan simkatten med varje hand som håller ena sidan. Sömmen på locket ska ligga mellan händerna. Böj ditt huvud nere och ta in pannan på lockets framsida. Stryk locket över huvudet tills det täcker hårets hår.

Tvätta eller skölj håret omedelbart efter att ha simat

Många poolanläggningar har medföljande duschar. Dra nytta av denna rekreation och tvätta ditt hår direkt efter simning. Håll schampo i din skåp eller packa det med ditt badhandtag. Om du inte har schampo, skölj åtminstone ditt hår innan du tvättar håret ordentligt hemma. Tvättning eller sköljning får huvuddelen av klor eller saltvatten ur håret. Ju längre dessa skadliga ämnen är kvar i håret desto mer skada de gör. På samma sätt tvätta resten av kroppen med tvål för att avlägsna klor och saltvatten från din hud efter att ha simat.

Använd hårprodukter för simmare

Produkter tillverkade för simmare 'Håret specifikt adresserar skada poolen eller havsvatten gör håret Efter långvarig exponering för dessa substanser blir håret sprött och kan även vara i fara för att bli grönt. Det händer när det finns överskott av koppar i håret på grund av klor exponering. Hårprodukter som är utformade speciellt för simmarens hår har gott om C-vitamin , E-vitamin och andra botaniska näringsämnen för att ta bort koppar från hår och återställa hårproteiner. Ett alternativ till butiksköpta produkter är ett hemhjälpmedel. Istället för att shampooa, skölj håret med citronsaft eller ättika efter en dag vid poolen. Låt lösningen vara i ca 15 minuter (eller längre beroende på hur länge du har varit i poolen) och skölj den med vatten. Sommarskön vid poolen eller på stranden är ofta på bekostnad av skadat hår. Poolvatten innehåller liberala mängder klor och havsvattnet innehåller många föroreningar. Vattenförhållandena gör att håret blir matt och sprött efter långvarig exponering. Lyckligtvis finns det sätt att motverka dessa illamående effekter och för att hålla en simmers hår skinnande och hälsosam.