Hur man gör perfekt gör lotion

 

1.

Utveckla din bas. Oavsett om du vill att din lotion ska vara tjock och krämig eller tunn och icke fet, bestämmer din lotionsbas viskositeten och känslan av din slutprodukt. Förutom olika oljor innehåller de flesta lotion ett emulgeringsmedel för att förtjocka basen tills den når önskad konsistens.

2.

Välj eteriska oljor för doft av din lotion. När du fyller i ditt botemedel ska du separera små partier av din bas i små plasträtter och tillsätta olika mängder doft tills du hittar en blandning som du vill. Se till att du skriver ner receptet för varje testkrem.

3.

Överväg att köpa en färdig bas och lägga till egna dofter för att anpassa din lotion.

p> 4. Lägg till exfolierande ingredienser för att göra en lotionskrubba som tar bort döda hudceller och lämnar huden mjuk och mjuk. Dessa lotioner och oljor kräver sköljning, men med en bas av lanolin eller bivax kvarstår en skyddande film på huden.

5.

Inkludera ingredienser med lång hållbarhet om du inte planerar att använda din lotion omedelbart. Mjölkprodukter och produkter som gurkor eller gräddfil måste kylas eller användas inom några timmar.

6.

Spara din lotion i små glas eller plastburkar märkta med datumet. Kontrollera din produkt ibland för att se till att ingredienserna inte skiljer sig.

Tips och varningar

  • Om du planerar att sälja din lotion, förbered etiketter som listar dina ingredienser. Du behöver inte ge exakt recept, bara grunderna. I stället för att notera alla essentiella oljor du använder kan du säga 'doft'.
  • Undersök dina ingredienser. Om du har för avsikt att distribuera din produkt, se till att du meddelar dina kunder om dina ingredienser innehåller allt som kan skapa en allergisk reaktion, som jordnötsolja.
  • Med möjligheten att anpassa lotion genom att lägga till olika eteriska oljor, mjukgörare och hudkonditioneringsmedel, är det inte konstigt att fler väljer att göra sin egen produkt. Att göra lotion kan vara enkelt eller komplicerat, beroende på dina mål. redo att finjustera din slutprodukt, håll några tips i åtanke.