Hur ofta ska du använda Hair Straighteners?

 

Perms

De nyaste teknikerna som japansk hårrätning tillsammans med traditionella perms passar bäst för hårtexturer som normalt är raka eller vågiga. Axeln har en rännform och dess disulfidbindningar är belägna på ett enhetligt sätt vilket resulterar i en rak konsistens eller en mjukvåg. Den japanska hårprocessen innebär tillsats av kemikalier och värme för att göra hårbenet rakt. Förstå att när processen är klar kommer håret inte att hålla en krullning. Som med traditionella perms, har tiden mellan processer att göra med hårväxten. Om ditt hår växer snabbt kan det vara fördelaktigt att tillämpa processen oftare. En bra regelregel rekommenderar dock var sjätte vecka.

Relaxers

Relaxers är speciellt formulerade för hårtexturer som är extremt lockiga eller kinkiga. Försiktighet bör vidtas vid retuschering för att undvika över bearbetning. Curly av kinky texturerat hår har en ovoid form som resulterar i att dess disulfidbindningar är anordnade mer luktade längs axeln. Detta resulterar i grovare konsistens. Det är praktiskt taget omöjligt att undvika överlappning av relaxen på ny tillväxt och tidigare avslappnat hår. För lockiga eller kinkiga hårtexturer som tenderar att vara torra, kan relaxersna öppna upp en rad olika stilalternativ men överanvändning kan orsaka brott och skada på hårbotten. Den bästa rekommendationen är var sjätte åtta veckor. Frestelsen är utmärkt att koppla av oftare för att hålla håret rakt och ge det mer kropp. En överdriven användning av relaxer kan emellertid också resultera i gallring vid kronan och templet. Mindre frekventa relaxers resulterar i friskare och mer glänsande hår.

Mekaniska straighteners

De flesta mekaniska rätare fungerar genom att överföra värme till håraxeln och tillfälligt avkopplar hårbindningarna för att resultera i jämnare hår. Eftersom håret absorberar fukt från atmosfären eller som hårbanden återgår till sin ursprungliga konfiguration. Dessa redskap kan vara extremt skadliga för håret. Om de får bli för varmt kan de brinna håret eller om de används felaktigt kan de sträcka håret och försvaga sin kemiska smink och orsaka trauma på håraxeln och follikeln. När du använder något av de mekaniska redskapen är det viktigt att använda dem med en värmebeskyddande produkt.

Andra användbara tips

Flera hårvårdslinjer har produkter som rätande geler och balm. När dessa appliceras kan de maximera rakningseffekten hos värmeanordningarna samtidigt som det kräver mindre värme. När det är möjligt, ge håret en vila genom att pinne upp den eller lägga den i en hästsvans. Använd alltid ett hårband i stället för ett gummiband för att undvika hårskador. Om du har ett bo av kinky, orubbligt eller lätt att knyta hår, kan den nya växten av kemiska hårrätare och relaxers tyckas som en gudsticka för att räta ut det. Hur ofta du ska använda hårrätare beror på ett antal faktorer och du vill vara försiktig med att bearbeta ditt hår. Mekaniska rätare som plattjärn och blåsorkare kan användas på alla hårtyper men de kan orsaka torrhet och brott. Andra faktorer som påverkar tiden mellan rätningen inkluderar hårets hälsa och dess tillväxt.