Så här applicerar du rhinestones på kläder

 

1.

Rynstenar som används på tyger är fastsatta med antingen limning eller påstrykningsteknik. De strass som du ska köpa ska ha platta ryggar och kan komma med lim redan på dem eller rena.

2.

Välj de rhinestones du vill använda. Det finns ett antal rhinestone beslutsfattare du kan köpa. Swarovski rhinestones anses generellt som högsta kvalitet. Du kan också använda naglar, smycken och andra liknande utsmyckningar. Ha kul att kolla igenom olika färger och former som du kan hitta från olika leverantörer.

Du kan hitta rhinestone-motiv som redan är inställda på mönster som kan appliceras på en gång, eller du kan ställa in dina strass eller andra juveler en i taget i din egen design.

3.

Rynstenar limes på plats med värme. Du kan stryka på dina rhinestones, använda en värme / hot fix pistol eller använd en värmepress. Du kan lägga till några få för effekt, göra en utarbetad egen design, eller till och med köpa överföringsdesigner som är gjorda för dig, så att du enkelt kan smälta på din tyg på ett och samma sätt.

4.

När du har lagt ut din design med den limmade ryggen på rhinestone platt mot tyget, kan du använda ett vanligt hushållsjärn (utan ånga) för att smälta dem på plats på bara 5 - 7 sekunder. Värmepressar är bättre, men se till att tyget du använder kan klara 330 '- 350' temperaturen. Det enklaste av allt är att använda BeJeweler-verktyget där varje enskild rhinestone placeras och smälts på dess plats på tyget. Under 'Resurser' nedan har jag listat några användbara länkar till webbplatser som kommer att erbjuda detaljerade instruktioner, felsökning och källor till strassstenar och rhinestone applikationsverktyg och material.

Dekorera tyger med rhinestones kan vara ett sätt att göra en gammal klädesplagg ny, för att lägga till den lilla extra gnistan du vill ha, eller för att hjälpa dig att skapa egna design. Denna artikel, tillsammans med de resurser som tillhandahålls, borde visa dig hur man applicerar strass till kläder för att få någon av dessa effekter.

Rhinestones och andra applikationsmaterial omvandlar vanliga kläder till spektakulära. Om du vill lägga till lite glitter i dina kläder, här är några tips om hur du applicerar strass till kläder.