Vad får rynka av rynkor?

 

Orsaker

Rynkor orsakas av flera faktorer. Naturliga effekter - som vind, kemikalier, värme och fria radikaler - kan påverka huden negativt. Förebyggande rynkor är de som orsakats av år av solstrålning, rökning, stress och till och med vanliga ansiktsuttryck. År av exponering för skadliga element leder till att huden förlorar kollagen och fukt, vilket resulterar i en torr, tunn hud som har ett hängande utseende. Dessutom är vissa individer mer benägna att ha intensiv rynkning, som bestäms av deras genetik och hudfärg.

Typer

Förstå hur man identifierar rynkorna kommer att hjälpa till med den bästa behandlingsplanen. Rynkor är vanligtvis grupperade i fyra kategorier: atrofiska krusande rhytider (skiftande fina linjer), dynamiskt uttryck (på grund av ansiktsrörelser), permanenta elastiska veck (djupt definierade foder) och gravitationskvoter (naturliga åldringsrynkor). Dessa rynkor finns vanligen över pannan, runt ögonområdet, längs kanterna av munnen och utsidan av näsan. Rynkets svårighetsgrad beräknas inte bara utifrån kvantiteten utan bestäms av deras djup i hudens skikt. Medan inte alla anti-agingbehandlingar kan eliminera dessa fyra typer av rynkor kan de flesta minska hudytografin hos varje rynka.

Förebyggande / Lösning

Förhindra rynkor innan de dyker upp är det bästa sättet att minska tecken på åldrande. Skydda huden mot solens skadliga UV-strålar genom att ha på sig en brett bomullshatt, hög SPF-lotion , solglasögon och lätta lager. Lämna aldrig huset utan att lägga på ansiktslotion med inbyggd solskyddsmedel. Få minst sju timmars sömn varje natt och sova på ryggen för att undvika att skapa ansiktsrynkor medan du sover. Ät en välbalanserad diet som är hög i soja och omega-3, och drick mycket vatten varje dag för att främja hudhydrering. Dessutom minskar alkoholkonsumtionen, slutar röka, undviker skrotning, hanterar stressnivåer och upprätthåller en lämplig vikt.

Behandling

Trots livslånga förebyggande åtgärder är rynkor oundvikliga. Om skrynkling stör dig, kontakta en läkare om en lämplig behandlingsplan. Rikliga alternativ finns tillgängliga, från hudåtervinning till injicerbara ämnen till aktuella lotioner. Leta efter krämer med beprövade aktiva ingredienser, såsom alfa-hydroxisyror, kopparpeptider, kinetin, retinol, teextrakt och koenzym Q10, för att hjälpa huden att läka och bli smidigare. Även massera olivolja i hudskikten kan vara en fördelaktig rynkbehandling. För mer framträdande skrynkling, överväg alternativ som Botox och Restylane, feta ympning och medicinska operationer. Utför grundlig behandlingsforskning och diskutera med en betrodd läkare för att säkerställa att behandlingsmetoden kommer att vara effektiv för din individuella situation.

Expert Insight

Som en fysisk åskådning av ålder, har folk som har rynkor ofta störd av sitt utseende . Känslor av förvirring, depression och oattraktivitet är normala känslor korrelerade med modning. En individ kan känna att livet plötsligt kommer till ett slut, eller att de känner sig yngre inuti än de fysiskt uppträder. Diskutera dessa tankar öppet med en sjukvårdspersonal och besök en hudläkare för behandlingsalternativ. Rynkor är en oundviklig reflektion av ålder. Som människor mognar, glider ansiktshuden naturligt, rynkor och veck, eftersom det förlorar fukt och elasticitet. Att förstå orsakerna till rynkor och följa ett förebyggande regim tidigt i livet kommer att bidra till att minska utseendet på fina linjer, kråka fot, rynka och skratta linjer. Dessutom kan personliga behandlingsplaner hjälpa till att förbättra hudens struktur och bli av med rynkor som resulterar i i ett ungdomligt intryck och uppdaterat utseende.