Citron Som Skin Brightener

 

Funktion

Citronsyran i citronsaft fungerar som ett blekmedel. Missfärgade ytor i huden kan bli ljusare, vilket leder till ett övergripande lysande utseende. Applicera saft av en citron till ojämna delar av huden med full styrka, utspätt eller blandat med andra ingredienser som aloe eller petroleumgel.

Typer

Citroner klassificeras som söta eller sura. Skillnaden är viktigare när det gäller matlagning än hudvård, så få citroner att använda lokalt på din lokala livsmedelsbutik. Citronerna du hittar i mataffären är antingen Lissabon eller Eureka citroner u0026 mdash; båda sura sorter. Endera typen är lämplig för hudfärgning.

Tidsram

Kortvariga hudfärgseffekter kan inträffa efter första användningen. Citronsaft fungerar som en sammandragande orsakande poreutdragning när den appliceras på huden, vilket ger en jämnare yta. De antiseptiska egenskaperna hos citronsaft dödar bakterier på huden, så efter en eller två veckor av daglig användning, bör du se en minskning av fläckar. Stramare porer och färre utbrott ljusar utseendet på ansiktshuden. Spotblekning med citronsaft tar längre tid än bara ett par veckor. För att lätta mörka fläckar på huden måste citronsaften appliceras dagligen i veckor eller månader för att observera resultat.

Spekulation

Förutom de astringenta, antiseptiska och blekande effekterna av citron på huden, teorier om dess andra hudfärgningsegenskaper har kastats runt. Det finns påståenden att arom av citronsaft och andas in medan du sipprar en citronvattnad bomullsboll på din hud, kan lyfta ditt humör och därmed förbättra din glöd. En annan teori är att citroner innehåller mycket C-vitamin, så att absorptionen av saften genom huden, eller till och med att dricka citronsaft, kan få en ljusare och förskönande effekt genom den ökade goda hälsan som C-vitamin främjar.

Varningar

Akta dig för att citronsaft kan orsaka hudirritation. Använd aktuell citronsaft sällan en eller två gånger i veckan, så öka gradvis antalet ansökningar när du blir medveten om din huds reaktion på den. De som har allergi mot citron ska inte använda den som en hudfärgare. Undvik exponering för Solen medan citron är på din hud eftersom den ramar upp hudens naturliga känslighet mot solens ultravioletta strålar och kan orsaka skador. Smidig, jämn tonad hud är ett kännetecken för ungdomlig skönhet. När människor åldras kan melanin i huden hyperproduceras på grund av sol exponering, vilket leder till fläckar av mörk hud. Spots kan dyka upp på händerna, armarna och kanske det mest frustrerande området u0026 ansiktet. Fregnar är en form av hyperpigmentering som kan störa dem som är benägna för dem. Om fläckar och fräknar orsakar stress, försök citron att lysa upp huden.