Gör ditt eget jacka

 

Gör din jacka

1.

Du kan skapa ditt eget mönster genom att använda mönsterpapper eller tidningar. Ta bara dina mätningar, överför dem till ditt papper och klipp ut din design. Ett enklare och enklare sätt är att gå till en tyg eller sy butik och köpa ett mönster. De kommer i många stilar och storlekar och är billiga att köpa. Nästa måste du välja vilket tyg du ska använda för din nya jacka. Om du gör en vår / sommarjacka, kommer du troligtvis inte att behöva ett foder. Om du ska använda en foder, måste du också välja ett tyg. Vanligtvis används silke och polyestrar för detta ändamål.

Efter att du har köpt eller gjort ditt mönster och tyget lägger du tyget och trycker på tyget med en varmt järn. Det kommer också att vara bra att stryka mönstret också. Med tyget på framsidan klämmer du mönstret på tyget. Nästa klipp bitarna ut, var försiktig så att du inte går förbi de angivna linjerna för skärning.

3.

Matcha bitarna upp enligt var de ska fästas och stift motstående sidor tillsammans för att sy.

4.

Sy bitarna ihop inuti så att sömmen kommer att döljas. Efter att jackan är helt sys ihop, kan du börja fästa några utsmyckningar om du vill. Nu är jackan klar att bära!

Tips och varningar

  • Om jackan kräver knapphål, använd en symaskin med knapphålalternativ.
  • Jackor har använts i århundraden av både unga och gamla för att hålla varma och att ge en känsla av stil för ditt utseende. Jackor kommer i alla tyger och stilar och är relativt billiga i de flesta fall, men vissa kan kosta flera hundra dollar, särskilt om de är utsmyckade med dubbar och stenar eller broderier. Nu kan du skapa din egen jacka hemma genom att följa några enkla instruktioner. Du kan till och med skapa din egen unika jacka genom att lägga till egna utsmyckningar.
    PDF:c8