Hårperm Tips

 

Pre-Perm

Perm bör endast utföras på friskt hår. Om du har haft för mycket kemisk bearbetning tidigare har en perm potential att förstöra dina lås. Här är det enkelt att ta reda på om ditt hår är tillräckligt bra för att krulla. Ta bort några diskreta strängar och placera dem i ett glas vatten. Om dina trådar flyter betyder det att nagelbandet är friskt och håller vattnet ute. Om dina strängar sjunker, 'de är porösa och blötlägger i fukten. De vann inte behållare och är för skadade för att överleva kemikalierna. När du har bestämt dig för att få en perm, behåll ditt hår så hälsosamt som möjligt förut för att minska effekten av kemikalierna. Gör en djup konditioneringsbehandling varje dag i 1 vecka, om du vill. Drick massor av vatten, ta dina vitaminer, undvik värmestyling och massage din hårbotten för att förbättra cirkulationen. Det är inte djupt i ca 24 timmar innan permen Det kan orsaka att permen håller sig illa.

Vid salongen

är alla perms inte skapade lika. Kom till salongen med en bild av den typ av krullar du letar efter. Det hjälper stylisten att välja rätt permingstav. Stångens storlek bestämmer vilken sorts krullar du får . Vill du ha smala ringlets? Lösa vågor? Endast volym? De universella permstängerna finns i sex färger, alla designade för olika längder.

Röd: Minsta stavar, som används på mycket kort hår för snäva krökningar.
Blå: ger stora lockar till mycket kort hår, eller snäva krullar till 2- till 3-tums hår.
Rosa: ger snäva krullar till 3- till 4-tums hår.
Grå: vanligaste storleken, som används för 3- till 5-tums hår.
Vit: Skapa en tät curl i hår upp till 6 1/2 tum lång eller använd för att skapa kropp i kortare stilar.
Lila: vanligtvis används för kroppsvågor, eller att endast ge håret en mycket lång hår.

Post-Perm

Borsta inte håret under de första 24 timmarna. Permanenten är inte helt inställd förrän då och borstningen kommer att bryta upp krullen och lämna ditt hår fruktansvärt frizzy. Stylister kan berätta att du inte shampoo i 1 till 2 dagar.

När du hoppar i duschen, använd en mild schampo och balsam avsedd för permerat hår. Torka inte håret eller torka kraftigt med en handduk. Nu när håret är permeerat är den kemiska sminken helt annorlunda, den behöver specialdesignade produkter och skonsamare vård. Använd dina fingrar, eller en käftkam, för att avlägsna vått hår. Du ska kunna skrapa en volumiserande produkt i håret och låt det lufttorka, men om du måste blåsa det, använd en diffusor och värmebeständig produkt . När modeller eller kändisar debuterar härliga, krusiga hårhårar, rusar folk till salonger och efterfrågar detsamma. En hårperm är en kemisk process som bryter och reformerar hårets bindningar för att göra det permanent lockigt. Det här borde inte vara ett avgörande beslut. En dålig perm tar månader att växa ut, så se till att du överväger alla fördelar och nackdelar innan du kör till din stylist.
PDF:c7