Hur Massage Therapy hjälper Crohn s

 

Swedish Massage and Crohn s

Var noga med att informera din massage terapeut om ditt tillstånd. Som tränad professionell kan terapeuten känna till specifika tekniker som kan hjälpa. Eftersom massage är aktuell kommer inte terapeuten att vara kunna bota sjukdomen direkt. Målet med en svensk massage är att minska klientens övergripande stressnivå, vilket i sin tur kommer att bidra till att minska symtomen på sjukdomen. Terapeuten kommer att fokusera på långa, lugnande slag. Om klientens generella stressnivå kommer ner, hjälper det till att minska svärmen och regelbundenheten av flare-ups.

Varningar

Några massagetekniker adresserar direkt buken, och dessa bör undvikas. Endast lätt beröring bör appliceras på detta område, för att inte förvärra tillståndet. Återigen, var noga med att informera massageterapeuten före din session så att nödvändiga försiktighetsåtgärder kan vidtas.

Kontrollera med din läkare om behandling under flare -ups.

Östra behandlingar

Shiatsu och andra östliga massagestilar ger alternativ till de vanliga västerländska behandlingarna. I traditionell kinesisk medicin kopplar vägarna genom hela kroppen till energin hos olika organ. Shiatsu-terapeuten försöker lugna oroliga organ med arbete på dessa meridianer. En ordentlig Shiatsu-behandling börjar med en intervju, så terapeuten kan bestämma vilka vägar som ska adresseras. Var noga med att detaljera nuvarande tillstånd av ditt tillstånd. Tryckpunkter i ansiktet, ha nds och ben kommer att adresseras.

Kombinationsbehandling

Många massage terapeuter är utbildade i både öst och väst. Fråga och hitta en terapeut som är skola i båda metoderna. Du kommer att få stressreduceringen som kommer med en västerländsk massage, och den östra massageen behandlar sjukdomen direkt genom att fokusera på energivägar.

Behandlingsplan

Eftersom Crohn s är en kronisk sjukdom, har flera massagebehandlingar kommer att vara den mest effektiva. Detta kan vara dyrt. Försök att träna ett rabattpaket med din terapeut. Dessutom omfattar vissa försäkringsbolag massagebehandling som medicinsk behandling. Kontrollera med din läkare och försäkringsbolag. Massage skolor över hela landet håller kliniker, som många gånger erbjuder reducerade priser för personer med kroniska problem. Kontakta en massageskola nära dig för att se om det här alternativet är tillgängligt. Crohns sjukdom är en kronisk sjukdom där delar av matsmältningssystemet blir inflammerade. Denna inflammation kan orsaka stort obehag för patienten, med symtom som inkluderar magsmärta och diarré. Medan massagebehandling inte direkt kan ta itu med orsaken till problemet kan hjälpa patienten att minska stressen, vilket i sin tur kan hjälpa till med symtomen. Östlig massage erbjuder också flera behandlingsalternativ. Var noga med att konsultera din läkare innan du bestämmer vilken massagebehandling som är bäst för dig.