Hur bli av med hårfolier

 

1.

Undersök ditt oönskade kroppshår. Om håret är mörkt kan du bli av med hårfolliklarna genom laser hårborttagning. Eftersom du kan behandla många hår på en gång med laser hårborttagning, fungerar det bra för större områden som ben, rygg, bröst och armar. Om håret är blont eller bra är elektrolys det enda alternativet att döda hårsäckarna.

2.

Var medveten om hur hårborttagning och elektrolys fungerar för att bli av med hårsäckar . Laser hårborttagning använder laserljus för att döda hårsäckar. Ljuset riktar sig mot den mörkare pigmenteringen av hårsäckar och dödar dem effektivt. Elektrolys använder el för att döda hårsäckar. En tekniker sätter in en nål i en hårfollikel och avger en zap av elektricitet som förstör follikeln. Med elektrolys måste varje hårfollikel behandlas individuellt, medan många folliklar kan behandlas samtidigt med laser hårborttagning.

3.

Vet att det krävs upprepade behandlingar för att bli av med hårsäckar. För att döda hårsäckar måste de behandlas, via laser eller elektrolys, när håret är i sitt tillväxtstadium. Med antingen metod för hårborttagning är det nödvändigt med upprepade sessioner. Förvänta fler sessioner med elektrolys eftersom varje hårfollikel måste behandlas individuellt.

4.

Hör samtal. De flesta lasercentraler och elektrolystekniker erbjuder gratis konsultationer. De professionella kan bedöma dina hårfolliklar och ge dig råd om den metod som fungerar bäst för din specifika situation. De kan också ge dig en uppfattning om hur många sessioner du behöver för att bli av med dina oönskade hårsäckar.

5.

Förbered din hud. För 4 till 6 veckor som leder fram till din elektrolys eller laser hårborttagning bör du inte vaxa eller plocka ditt oönskade hår. Du kan fortfarande raka eller trimma hår i området, men ta inte bort det från roten. Undvik sol exponering under veckorna som leder fram till din första sessionen. Om din hud är solbränd, är det svårt för lasern att skilja mellan hårsäckarna och din hud. Solbränd hud är inte heller bra för elektrolys eftersom den är skadad och sårbar.

6.

Behåll ett konsekvent behandlingsschema. Oavsett om du väljer laser hårborttagning eller elektrolys för att bli av med hårsäckar, måste du stanna på ett stabilt schema. Beroende på dina hårväxtmönster bör du planera dina behandlingar 3 till 8 veckor i taget.

Tips och varningar

  • Din hud kommer att vara irriterad och sårbar för skada efter laser hårborttagning och elektrolys sessioner.
  • Hårsäckar är ansvariga för all hårväxt på kroppen. Om du vill bli av med oönskade kroppshår permanent måste du döda hårsäckarna som är ansvariga för tillväxten. Elektrolys är det enda sättet att permanent bli av med hårsäckar. Laser hårborttagning hjälper också till att bli av med hårsäckar, men det är FDA-godkänd endast som en permanent hårreduktionsmetod, inte som en permanent hårborttagningsmetod.