Hur man använder shea smör

 

1.

Köp endast shea-smör om det har försegling av American Shea Butter Institute (ASBI) på behållaren. Studier har visat att sheasmör är mest effektiva i sitt naturliga tillstånd, utan tillsatta konserveringsmedel, dofter eller ingredienser. När sheasmör åldras börjar det att förlora sin helande egenskaper och övergripande effektivitet. Högkvalitets sheasmör är godkänt av ASBI och certifieras av en märkning på behållaren.

2. Applicera sheasmör i ansiktet och utsatt hud på daglig basis. Närvaron av kanelsyra hjälper till att skydda huden från sol exponering och utveckling av hudcancer. Sheasmör förlänger också hudens elasticitet, fördröjer utvecklingen av rynkor och solstrålar och skapar ett naturligt hinder mot luftföroreningar, smuts och olja.

3.

Torka torra, knäckta fötter i shea smör före sängen och sova i ett tjockt par strumpor. För snabbare resultat av hudmjukning, blöt fötterna i ett varmt bad av Epsom-salter och lavendel innan du applicerar sheasmöret.

4. Använd unscented sheasmör som ett alternativ till medicinerad krämer för eksem, dermatit och psoriasis. Applicera en liten mängd på drabbade områden två gånger om dagen under de första 7 till 10 dagarna, och en gång om dagen efter att du börjar se förbättringar.

5.

Gnida sheasmör på ärr , fläckar och fläckar för att öka hudens elasticitet och minimera utseendet på linjer och snitt.

6.

Massera shea smör i torra naglar och händer innan du går och lägger dig. För ökad effektivitet, bära ett lätt och andningsbart par handskar i sängen för att uppmuntra absorption av fuktkräm.

7. Applicera sheasmör till ansiktshud om det är svårt torrt, men gör det inte Använd den runt näsan och ögonen. Som andra intensiva fuktighetsgivare kan sheasmör täppa till hudens porer om det är överbelagt.

8. Använd en liten mängd sheasmör på rent hår för att tämja flyga -dagar och fuktar hårfollikeln. Fokusera på att applicera den i ändarna av håret, undviker direkt hårbotten.

9.

Läs '21 skäl att använda Shea Butter' vid American Shea Butter Institutes hemsida för att få andra idéer om hur sheasmör kan användas (se Resurser nedan).

Tips och varningar

  • Till hitta en shea smörkälla som certifierats av ASBI, besök deras hemsida (se Resurser nedan).
  • Rått sheasmör har en mycket distinkt, nutty doft. Om du inte kan tolerera lukten, köpa naturligt raffinerat sheasmör, som behåller mycket av dess innehåll av vitamin och kanelsyra och är nästan luktfri.
  • Förlänga din sheasmörs hållbarhet genom att lagra den i ditt kylskåp eller Andra coola, torra fläckar.
  • Byt inte solskyddsmedel med sheasmör. Medan sheasmör har milda solskyddsmedel bör det främst användas för att läka och skydda huden mot irritation. Använd alltid tillräckligt solskydd när du är exponeras för elementen. Kolla in Aubrey Organics för en rad solskyddsprodukter som är fria från kemiska tillsatser (se Resurser nedan).
  • Sheasmör, gjord av frukten från det afrikanska karitärtrötet, är känt för dess fuktighetsgivande och antiinflammatoriska egenskaper. Extraherad genom en kallpressprocess för att upprätthålla sheasmörets strukturella integritet, är naturligt sheasmör gjort utan kemiska tillsatser. Medan det har många användningsområden, är det primära funktionen att återfuka huden och lugna förhållanden som dermatit och eksem.