Hur man gör surt tvätt jeans

 

1.

Köp nödvändig utrustning för detta projekt. Pimpstenar kan köpas hos någon skönhetsaffärsbutik. Klor kan köpas från vilken hushållsleverantör som helst. Natriumbisulfit kan vanligtvis hittas i hobbybutiker. Att få de industriella tvättmaskinerna för personligt bruk är det svåraste steget. Ring lokala städare för att se om de kommer att låta dig använda sina maskiner.

2.

Blötlägga pimpstenarna i klor över natten. Detta kommer att göra det möjligt för dem att suga upp blekmedlet och skapa en god absorption för en jämn syratvätt. Var noga med att ha på dig handskar och gamla kläder som du inte har tänkt att ha förstört och arbeta i ett välventilerat område.

3.

Sticka stenarna och jeansarna i en tvättmaskinen ihop. Kör tvättmaskinen i en liten belastningsinställning. Det är viktigt att en industriell tvättmaskin används eftersom denna process kan förstöra en vanlig tvättmaskin. Låt cykeln springa i 10 till 25 minuter. Ta ut jeansna när de har tas i mängden färgämne du vill ha.

4.

Lägg jeans i en annan tvättmaskin. Kör cykeln för en liten belastning. Lägg till en matsked av natriumbisulfit till vattnet Det här hjälper till att ta bort bleken från byxorna så att de inte får ätas av för mycket klor. Det gör det också säkert att tvätta byxorna med andra kläder utan risk för att de andra kläderna förstörs

5.

Låt tvättmaskinens cykel slutföras. Torka jeansarna i en standardtorkare med vilken inställning du föredrar.

6.

p> Använd den här processen om du inte kan få tillgång till industriella brickor. Ta en sprayflaska och blanda den med två delar klor och en del vatten. Spräng slumpmässigt byxorna och vänta på att de blekta fläckarna dyker upp. Spray mer av lösningen för en mer blekt effekt. Tvätta byxorna med natriumbisulfit och torka sedan.

Tips och varningar

  • Ju längre du tvättar byxorna med klipporna, desto vitare blir byxorna. Kontrollera processen av jeans ungefär halvvägs för att se om du föredrar mörkare eller lättare jeans. Tvätta jeansna separat från andra kläder några gånger för att se till att allt blekmedel är borttaget.
  • Använd alltid handskar och skyddsglasögon när du genomför projektet. Blek är mycket skadligt för huden. Bara arbeta i ett välventilerat område.
  • Syra tvätt jeans var i popularitet på 1980-talet. Sedan dess har de alltid funnits i varierande grad av popularitet och tillgänglighet. Om du vill skapa egna syra tvätt jeans, det finns några enkla steg som måste tas. Detta projekt använder klor som är skadligt för huden, så bara vuxna borde slutföra projektet. Projektet kan slutföras på två dagar.