Hur skyddar du huden mot ozonskiktets utarmning

 

1.

Undvik överdriven exponering för direkt solljus. Detta är speciellt så mellan 10:00 och 15:00. Solen är på sin hetaste under denna tid. Förekomsten av hudcancer är därför mer benägen under denna period.

2.

Använd solskydd om du måste gå under solen. Använd solskyddsmedel med solskyddsmedel (SPF). Om du måste gå under solen i ungefär en timme, använd solskyddsmedel med SPF30. Om du behöver vara under solen i två timmar, använd SPF50. Använd solskydd med lägre SPF för regelbunden användning eller om du måste gå under solen för korta anfall.

3.

Använd långärmad kläder för att skydda din hud. Använd bred brimmed hatt för att skydda ditt ansikte och baksidan av ditt huvud inklusive nacken. Använd solglasögon för att skydda dina ögon. Detta kommer att skydda dina ögon mot problem som katarakt eller snöblindhet.

Tips och varningar

  • Träna regelbundet för att stärka ditt immunsystem.
  • Hälsoskinn och hälsosam kropp omvandlas till hälsosam kvarkomst.
  • Hudcancer är utbredd på grund av ozonskiktets utarmning. Det är därför viktigt att du tar hand om din hud och din kropp.
  • Ozonskiktets utarmning är en global fråga. Men i din egen trädgård måste du skydda dig mot skador som detta ozonskikt kan leda till.