Hur man gör hattar

 

Tidningshatt

1.

Vik ditt tidningstid halvt så att du tittar på en sida med artiklar. Fäll den sedan i halvvägs så att toppen möter botten. Vik papperet halvt till vänster och vrid det sedan ut. Använd den här nya veckan som en guide, vika de två övre hörnen in för att möta den. (Det kommer att finnas extra papper längst ner, vilket du behöver för nästa steg.)

2.

Vik framkant av överskridande tidningen tills kanten är två inches ovanför de två hörnen du bara vikit in. Vänd papperet över och vik tillbaka bakkanten också så att de passar perfekt framkanten.

3.

Vik hatten halvt så att de nedre högra och nedre vänstra punkterna möts. (Detta gör det tillräckligt litet för det medelstora huvudet.) Ta sedan ihop fälgen du gjorde från det överskjutande pappret till den triangulära delen av hatten, så att hatten inte faller ifrån varandra när du bär den.

< h4> Papperkrona

1.

Placera pappersplattan på bordet med den sida där du vanligtvis lägger maten på ansiktet. Använd din linjal för att hitta mitten av plåta genom att mäta längden och bredden. Rita två linjer som skär plattan som du skulle om du skar en tårta.

2.

Bisect mitten med två rader så att du har åtta lika 'bitar' märkta. Placera kompassen i mitten av plattan och förläng den tills den är två tum från plattans kant. Dra sedan en cirkel.

3.

Klipp ut dina kakestyckslinjer, stoppa när du når din kompasslinje. Placera sedan hatten på huvudet och klistra på toppen av ditt huvud genom det hål du just gjorde. Punkterna i skivorna kommer att vara punkterna på din krona.

Konisk födelsedagshatt

1.

Rita en 7 tums cirkel på en bitaffisch skivan eller en stor pappersplatta. Klipp av det överflödiga papperet och vrid sedan din cirkel i hälften. Kassera en halv av papperet eller spara det för en andra hatt.

2.

Med den raka sidan som vetter mot dig, rulla papperet som börjar vid den högra kanten. När du är färdig har papperet format sig i en konform med en platt botten. Häft ihop de två kanterna.

3.

Häfta din elastik på insidan av din hatt och separera ändarna med ca 4 tum. Detta kommer att bilda hakremmen för din hatt.

Tips och varningar

  • Dekorera dina mössor, men du tycker det är lämpligt.
  • Många säger att du måste bära många hattar i samhället idag. Är det inte så lyckligt att det finns så många hattar som är så enkla att göra? I den här artikeln beskrivs tre av dem, men låt det inte begränsa dina alternativ. Gör en hatt för varje humör och för varje uppgift du måste utföra. Glöm inte att göra hattar till dina vänner och barn, och även för dina vänner 'barn. Bättre än, bjud in alla över och ha en hatt-fest.