Snabba och enkla sätt att hantera frisyrigt lockigt hår

 

Snabba lösningar

Den snabbaste lösningen är att dra håret till en smickrande bulle. Detta kommer att dölja torra ändar och hålla håret på plats. Bäst av allt är krusiga krusar faktiskt bra i ett uppdrag, för att de ger utseendet på volymen och texturen. Dra ut några wisps för att rama ditt ansikte, och du är bra att gå.

Om din frizz är riktigt dålig, men du 'rusar ut dörren, kan en söt hatt eller halsduk hjälpa dig fake en bra hårdag. Tilta en fedora eller sidoband tillbaka och något till sidan, och låt några krullar kika ut från under. En silke halsduk bundet under din bulle är omedelbart elegant. Bär en med stora solglasögon för att åberopa gamla Hollywood.

Gnid lite fuktgivande lotion på fingertopparna och borsta dina händer lätt över håret. Detta ger en tillfällig frizzfix.

Produktfixar

Det finns flera produkter på marknaden för att tämma krusiga krusar. Försök med utjämning av serum, creme eller balsam. Tungare produkter, som pomader och vaxer, fungerar bättre för tjockare hår.

För seriös frizz, applicera produkter på vått eller fuktigt hår. Efterbehandlingsprodukter, som glans eller glansserum, kommer inte att kontrollera frizz lika mycket om ditt hår redan har torkat frizzy.

Glöm inte att torkning kan orsaka frizz genom att tappa bort fukt. Låt ditt hår lufttorka om möjligt. Glöm inte med en handduk, och använd inte en hårborste - båda är skyldiga att orsaka frizz. Komb håret med fingrarna.

Långtidsfixningar

Eftersom fräckt hår orsakas av brist på fukt, är det bästa förebyggande åtgärden att ta hand om dina strängar. De naturliga oljorna i din hårbotten är de bästa fuktkrämarna, men shampooing stripar dessa oljor bort, så försök att begränsa din schampo användning till en gång i veckan.

Använd en vanlig djup balsam för att hålla dina lås hydratiserade. Du kan piska upp en i ditt kök med olivolja, råa ägg, mosad avokado eller banan och majonnäs (kombinera så många du vill).

Slutligen, om du känner till dina hårspetsar i viss väder, välj inte de här dagarna för att ha på dig ditt hårsläta och superlinjigt. Du kommer att spendera för mycket tid och energi, så att dina strängar håller frizz- gratis, och du kanske kämpar för en förlorad kamp. Gå med hårets naturliga konsistens och välj en stil som visar på dina lockar. Frisigt hår påverkas ofta av vädret, men den sanna orsaken till frizziness är uttorkning. När håret saknar fukt söker det efter det i luften, vilket orsakar flugvägar och frizz. Krokigt hår är särskilt benäget för frizziness, eftersom hårets krökta yta gör det svårare för de naturliga oljorna från hårbotten att färdas hela vägen nerför håraxeln. Prova dessa snabba lösningar när ditt hår börjar bli galet.