Hur man får en tan

 

1.

Var säker. Medan en solbränna är en stor förändring i hudens hud, är solbränna inte attraktiva och kan det leda till hudskador och hudkräftor på vägen. Undvik att sitta ute i solen utan lock eller solskydd för länge.

2.

Häng ut i solen. Bara gå en promenad, trädgårdsarbete eller lek i en park kan vara hela tiden du behöver i solen för att ändra din huds hud.

3.

Kolla in det dagliga UV-index. Ju högre antal, desto mer UV-strålar finns, och snabbare kommer du att ändra din hudfärg. Du kommer också att solbränna snabbare, var försiktig vid höga UV-index dagar.

4.

Titta på din hudton. Om du har blek hud kan du ändra din hudfärg hud (och bränna också) inom 15 minuter. Om du har mörkare hud, tar det mer tid i solen att byta ut din hudfärg.

Ge det flera dagar. Medan du kan ändra din hudfärg inom några timmar i solen, får du en jämnare solbränna och förhindrar skador på huden om du ger det flera dagar.

p> Applicera en fuktkräm och / eller aloe efter din tid i solen. Det hjälper till att förhindra att din hud torkar ut och kan skydda den mot eventuella solskador.

Tips och varningar

  • Sätt solskydd på några tatueringar för att förhindra att de blekna.
  • Undvik att använda babyolja. Du kommer bara att få en otrolig solbränna.
  • Att vara ute i solen kan du ändra din hudfärg, annars känd som att du får solbränna. När din hud absorberar ultravioletta (UV) strålar, producerar den melatonin, vilket mörkar huden.