Tribal Cross Tattoo Ideas

  Cross tatueringar är populära bland många människor som är både religiösa och vill känna igen sitt arv genom att ha ett kors på sina kroppar som konst. De många olika typerna av kors tatueringar representerar olika kristna stammar. Dessa tribal kors tatueringar är ritade på alla olika delar av kroppen, allt från baksidan till bröstet till axlarna i underarmarna.

Keltisk kors

Keltisk kors ser ut som ett grundläggande kors med en cirkel runt korsade delen av korsfästet. Detta är en symbol för solen i keltisk tradition. Korset är vanligtvis prydligt med invecklade mönster, ofta keltisk knutverkskonst. De tatueras ofta i färgerna svart, blå eller grön och ingår ofta i armbandstatueringar. Det keltiska korset är också känt som det irländska korset och representerar en stark koppling till irländska religiösa traditioner.

Etiopiska korsetattader

Etiopiska korstatueringar är populära i den etiopiska traditionen som en tatuering som bärs av anhängare av den koptiska kyrkan, vilken är den största kristna kyrkan i Egypten. Det här är en väldigt tätt grupp anhängare, eftersom kristna är i minoriteten i det muslimska dominerade landet Egypten. Det koptiska korset är två linjer av samma längd som passerar i mitten och härleds från tribal egyptiska ankh korset. I slutet av linjerna är tre punkter som symboliserar fadern, sonen och den Helige Ande, i den koptiska tron. Koptiska kors är tatuerade på en mängd olika ställen men seriösa anhängare är kända för att tatuera dessa kors på pannan.

Maltesisk korsatatuering

Det maltesiska korset symboliserar en gammal stam av kristna krigare som är känd som Hospitals riddare och har fyra V-formiga armar med enda änden på insidan av åtta punkter. Dessa åtta punkter symboliserar egenskaperna av trohet, frid, ärlighet, modighet, ära, förakt av död, hjälpsamhet och respekt för kyrkan. På grund av sin symbolik avseende ära och lojalitet använde brandkåren i USA ofta maltesiska kors i designen på sina uniformer. De flesta maltesiska kors tatueringar är svarta eller blåa och har flammor av annan färg som kommer ut ur mitten.