Massage Therapy u0026 Svampinfektioner

 

Innan ditt besök

Kontrollera att spaet är rent. Om du besöker för första gången, be om att ta en snabb titt innan du godkänner att köpa tjänsten. Försök få en rekommendation från en vän eller en associerad läkare för en ren och professionell terapeut.

Under ditt besök

Före din massage kan du bli ombedd att byta kläder i ett förvaringsskåp. Kom och förbered dig med ett par flip-flops att bära och förvara dem under massagebordet under din behandling. När massagen är över, bära dina skor när Du kommer tillbaka för att bli förändrad. Röst dina bekymmer till din terapeut. En professionell massage terapeut kommer att användas till alla slags frågor och förfrågningar så var inte blyg. Be terapeuten att bekräfta att lakan har ändrats (du får aldrig placeras på ett helt bord utan att täcka) och fråga hur ofta städarna rengörs. Många gånger sprutas bordet med desinfektionsmedel efter varje behandling.

Efter din behandling

Många spa har duschar tillgängliga där du kan tvätta dina kroppsdelar som berörs av tvål och vatten. Om det inte finns någon dusch tillgänglig på din terapeuts kontor, ta en dusch när du kommer hem och tvätta de drabbade områdena.

Förebyggande för andra

Om du har en lokal svampinfektion, borde det vara bra att ta emot en massage, men kontrollera med din läkare för att vara säker. För att förhindra att infektionen sprids till terapeuten och till andra klienter, gör följande steg:

Se till att terapeuten berättar för arten av infektionen och svampinfektioner är kontraindicerade för massage - vilket betyder att terapeuten inte kommer att rubba eller röra på detta område.

Om det är en fotproblem, ta med en socka för att bära över den drabbade foten. På så sätt har terapeuten inte av misstag borstats mot det infekterade området. Strumpan hindrar också den drabbade foten att komma i kontakt med golvet och sprida svampinfektionen på så sätt.

Expert Insight

En licensierad massageterapeut i New York med över 1600 timmars träning insisterar på att det är mycket osannolikt att du kommer att få en svampinfektion under en massage från ett välrenommerat spa eller terapeut. Om du är orolig, ta ovanstående steg för att minimera risken. Det viktigaste är att prata med din terapeut. Massage terapeuter är utbildade proffs och kommer att vidta nödvändiga åtgärder för att tänka dig. Mest ansedda massagebehandlingar och spa är rena och professionella ställen, men det finns fortfarande en liten risk att drabbas av svampinfektion efter ett besök. Det finns några enkla steg du kan vidta för att minimera din risk. Om du har en infektion och överväger att få en massage finns det några steg du kan vidta för att minimera risken för andra. I båda fallen, var noga med att kommunicera med din massageterapeut. Om du berättar för dina bekymmer, hittar de ett sätt att ta itu med dem.