Tips för kläder av kroppsform

  Att klä sig lämpligt för din speciella kroppsform kan vara svårt. Vissa stilar och klädesplagg smickrar vissa kroppstyper mer än på andra. Att veta vilka typer av kläder som fungerar bäst med din kroppsform kan gå långt för att hjälpa dig att se ditt bästa ut. Håll dessa riktlinjer i åtanke när du handlar kläder.

Päron

Kvinnor med päron eller triangelform har vanligtvis långa, smala nackor, smala axlar och rygg och en mindre bystlinje. Päron har en definierad midja och kurviga höfter och lår. Det bästa sättet att klä en kvinna med päronform är att balansera topp och bottenhalvor. Att lägga till bulk till överkroppen och bantning ut i botten hjälper till att uppnå denna balans. Ljusa färger och breda halsband fungerar bra när de är ihop med mörkfärgade bottnar. Flared eller wide-leg byxor kan hjälpa gömma låren, medan pekade skor också hjälpa till att förlänga kroppen.

Apple

Kvinnor med äpple eller cirkel form tenderar att bära mer tyngd över deras mitten. Äpplen har fulla, breda överkroppar och tunnare höfter och lår. Vid dressing är huvudmålet att förlänga torso. Kvinnor som är äpplen ska klä sig för att dra uppmärksamhet från mitten och mot benen eller bustlinjen. V-halsplagg fungerar bra för äpplen eftersom de drar ögat bort från axlarna. Äpplen måste också se till att de bär bras med adekvat stöd. Dessutom hjälper toppar och jackor med bälte eller cinched midjan att definiera midjan och smala torso. Passande kjolar som flimmer längst ner hjälper till att balansera figuren, medan A-linjerskjolar hjälper till att skapa en timglasfigur. När du handlar efter byxor, välj stilar med en platt front, för att förhindra extra bulk runt mitten. Bakfickor hjälper också till att ge formen på baksidan.

Hourglass

Hourglassfigurer är den mest proportionella kroppstypen. Axlarna och höfterna är relativt lika stora. En full bustline, definierad midja och kurviga höfter är timglasets varumärke. När du klär, betona midjan och spela upp timglaskurvorna utan att lägga till extra bulk. Återigen är stödjande underkläder avgörande. Klänningar och kjolar som kramkurvorna utan att vara kladdiga fungerar bra för en timglas. Välj fläckade jeans som är rymliga i höft för att balansera figuren.

Rektangel

Kvinnor med rektangulär form har typiskt atletiska figurer med breda ryggar och få kurvor. Rektanglar har små byster, raka torsos och plana räfflor. för att ge illusionen av en mer välformad figur. Wrap tops och v-halsar förbättrar bustline och dra ögat mot ansiktet. Vadderade bras kan också bidra till att lägga till form. När du väljer byxor, leta efter breda fickor - helst med flaps- -placed långt ifrån varandra. Detta kommer att komplettera botten och skapa utseendet på ännu fler kurvor.