Namnen på 1940-talets frisyrer

 

Chignon

I Chignon - en sofistikerad version av en svag frisyr - håret retas för att skapa mer volym och sedan vridas. Chignons är ofta dekorerade med blommor, juveler eller barrettes.

Omelettfold

Omelet Fold-stilen skapas genom att avskilja håret något från centrum till botten. Rulla eller vika varje sida tills den möts på sidan och stift sedan på plats. Övre delen av håret ska ha lite krullar för mer dekoration och stil.

Queue Curl

Queue Curl kännetecknas av att de två sidorna är krullade och vikade upp till toppen, med centrum som dras tillbaka i en snygg design. Hårets baksida är vanligtvis krökt eller fluffat.

Ringlet Curl

Ringlet Curl är utformad på samma sätt som köskrullen, fast att Ringlet utmärks av en distinkt del mitt i mitten med sidoslangarna lossare. Det bakre håret är normalt ett stort kruskluster, eller formas till en enda rulle.

Rosie Riveter Headscarf

Huvuddukar eller klädnader användes vanligen av kvinnliga fabriksarbetare för att hålla håret ur vägen, eller för de som täckte håret i stiftkrullar. Frisyrer från 1940-talet är kända för att vara snygga och glamorösa och anses ofta vara svåra att återskapa. Webbplatser som RevampVintage.com ger omfattande instruktioner och diagram så att alla kan återskapa dessa kända stilar.
PDF:c18