Hem Remedies för extremt chapped läppar

  Torkade läppar är ofta smärtsamma och ibland pinsamma, men du behöver inte en butiksklämd läppbalsam till hands för att behandla dina läppar eller börja läka processen. Många hemmedel för torra, fläckiga eller fläckande läppar är viktiga komponenter i kommersiella läppbalsam, så du får de flesta fördelarna med att använda en hemgjord produkt utan färgämnen eller parfymer.

Honung och grönsaksglycerin

Använd en lösning av en tesked vegetabilisk glycerin med några droppar standard honung för att skapa en pasta för att behandla chapped läppar. Blanda ingredienserna i en ren glas- eller plastbehållare med ett tätt förseglingslock för att bevara läkemedlet för andra användningsområden. Applicera pastaen på dina läppar innan du lägger dig varje natt. Vegetabilisk glycerin lugnar avsmalnande läppar genom att hjälpa det yttre skiktet av huden behålla fukt, vilket hjälper till att bränna läpparna tillbaka till sitt ursprungliga släta tillstånd. Det här hemmet åtskuren för läppta läppar har en hållbarhetstid på ungefär ett till två år.

Petroleumjelly

Petroleumgel, som vanligen finns i vaselin, fuktar torra läppar. Applicera liberala mängder petroleumgel på dina läppar när som helst när du vill skörda nästan omedelbara resultat. Förutom dagtidens användning, applicera petroleumjelly för att torka läppar under din sömnrutin för att ge överkroppsliga fördelar.Lägg bikvax till petroleumjelly för exceptionellt dagtidsläppskydd, vilket också bidrar till att blockera väderelementen som kan skapa torra läppar, som solen och vinden. Petroleumgelén i detta hemhjälp kommer att förhindra läppfukt från att rinna ut och bivaxet hjälper till att läka torra läppar. Sök efter den renaste formen av varje ingrediens, eftersom färgämnen och parfymerna ytterligare kan irritera känsliga läppar.

Vätskor

En orsak till fläckiga läppar är uttorkning. Det enklaste och billigaste hemmet för att bota chapped läppar är att öka ditt vätskeintag. Att dricka bara vatten är till hjälp eftersom det inte innehåller sirap eller andra ingredienser, så att du får mest vatten per glas vätska.Vissa frukt- och grönsaksjuicer hjälper också till att behandla torrhet inifrån. Börja med ett glas tomatjuice och lägg till en matsked spenatjuice, morotsjuice och näringsjäst. Blanda lösningen och tillsätt två matskedar vetegroddarolja.