Hur man huggar sten smycken

 

1.

Rita ut designen på täljstenen med en penna. I det här exemplet spåra en fjäril med två triangulära ovaler för de övre vingarna. Lägg till trianglar för bottenvingarna. Rita en liten cirkel för huvudet och en rundad liten triangel för svansen.

2.

Bor ut fjärilsformen med en liten flatbenk. Använd en gummibåt för att slå mejseln runt pennlinjen på fjärilen. Börja i hörnen och arbeta gradvis runt formen. Du kan lämna sektioner som verkar för svåra för senare skeden.

3.

Trim av överskottstenen med en krökt rasp. Flytta raspen runt vingarna, huvudet och svansen och skrapa bort överskottstenen genom att flytta rasen fram och tillbaka som en tandborste.

4.

Sandstenen med en bit 600-sand sandpapper. Använd en bit av 1000-slip sandpapper till våt sand stenskärningen. Doppa sandpapper i lite vatten och gnugga snidningen medurs med rörelse. En viss överflödig våtsten kommer att byggas upp på snidningen. Doppa vårdnaden i en skål med vatten för att ta bort stenpastaen som utvecklas. Detta kommer att skapa en fin polsk.

5.

Vik fjärilen med halsbandstången. Var försiktig när du sveper den inte för att snäppa eller flisera en vinge.

Carving dina egna sten smycken kan vara en extremt tillfredsställande upplevelse. Stone carving kan verka som en svår process; Om du använder tvålsten, som finns tillgänglig i många hantverksbutiker, hittar du det enklare än du misstänkte. Du kan skära nästan allt du kan tänka dig, och med lite övning kan du tycka att du är knuten till att hugga dina egna sten smycken. För exemplet i den här artikeln kommer du att lära dig hur man huggar ett fjärils halsband ur tvålsten.