Hur man jämför varumärken av solskyddsmedel

 

1.

Leta efter SPF-värdet, vilket är måttet på solskyddsmedelens förmåga att förhindra UVB-strålar att skada huden.

2.

Få en solskyddsmedel som skyddar dig från både UVB och UVA-strålar. Ocean Potion Sport 30 SPF är en produkt som ger ett brett sortiment av solskyddsmedel som bär under både sol och vattensporter.

3. < / p>

Utvärdera ingredienserna i varje märke av solskyddsmedel. De mest använda solskyddsmedelen kombinerar flera olika aktiva kemiska ingredienser för att ge komplext skydd. Tidigare har många solskyddsmedel använt paba derivat, men nu kan du hitta märken med mindre kaustiska ingredienser, såsom aloe och mineraler.

4.

Utvärdera och jämföra organiska solskyddsmedel på en webbplats som NexTag.com (se Resurser nedan). ge bra alternativ till dem med kemikalier som du inte kan uttala.

5.

Jämför varumärkena med ytterligare UVB-skydd. Mer nyligen har spektret av ingredienser i s unscreens har ökat, inklusive salicylater och kanelater för UVB och kortare våglängd UVA-skydd. En solskyddsmedel som Solbar PF 50-kräm erbjuder ett brett sortiment av de nyare ingredienserna på marknaden, vilket ger ett gott skydd mot hudskador.

6.

Undersök varumärkena med banbrytande kemisk mexoryl. Dermatologer rekommenderar starkt solskyddsmedel med mexoryl för UVA-skydd och förebyggande av rynkor. La Roche-Posay gör många effektiva och icke-oljiga solskyddsmedel och krämer som innehåller mexoryl SX.

7. Välj ett märke solskyddsmedel som har ett professionellt stämpel för godkännande. Skin Cancer Foundation s rekommendationsförsäkran garanterar att en solskyddsmedel uppfyller de högsta säkerhets- och effektivitetsstandarderna. Besök Skin Cancer Foundation-webbplatsen för att lära dig hur en tillverkare måste validera SPF-betyget på sina produkter och vilka test som är inblandade (se Resurser nedan).

Tips och varningar

  • Var försiktig med annonsörer som skyddar ögonblicket eller hela dagen på sina solskyddsmedel. Endast solskyddsmedel ger delvis skydd mot de skadliga effekterna av solen, och i de flesta fall måste den användas igen. Ingen solskyddsmedel fungerar direkt, eftersom det måste gnids i flera minuter före solens exponering.
  • Att jämföra märken med solskyddsmedel hjälper dig att göra rätt val för att få mest skydd mot skadliga solstrålar. Lyckligtvis kan du hitta många effektiva solskyddsmedel när du går ner i gången på din lokala apotek. Välj den rätta som är baserad på din livsstil och hur produkten har testats.