Hur man gör en persikor och kräm ansiktsmask

 

1.

Koka en rip persika i ca 5-10 minuter. Ta av persikan och låt den svalna. Kombinera ½ kopp pulveriserad mjölk, ½ kopp vanlig yoghurt och 1 tesked honung i en separat skål. Persikor innehåller naturliga fruktsyror och C-vitamin som har visat sig rensa och släta huden. Yoghurt innehåller också naturliga syror och är lugnande för alla hudtyper.

2.

Ta bort persikens hål och grop och tillsätt persika till blandningen. Blanda persiken med en stor sked och se till att den är väl blandad. Applicera masken mot ansikte och nacke med fingertopparna och låt sitta i ca 15-20 minuter. För torr hud tillsätt några droppar mandelolja innan du applicerar.

3.

Skölj ansiktet med ljummet vatten och klappa huden torr. Din hud kommer att ha en hälsosam glöd och kommer att vara silkeslen att röra vid. Upprepa behandlingen en gång i veckan, eller varannan vecka om din hud är för känslig. Om du applicerar masken före sängen, följ behandlingen med en applicering av ren aloe vera gel eller kokosnötolja för en extra vacker hudfördel.

Ibland behöver en persikor och gräddesyta äkta persikor och grädde. I generationer har kvinnor runt om i världen förlitat sig på vitaminer och fruktsyror inom frukt, grönsaker och mejeriprodukter för strålande hud. En favorit är en persikor och en skönhetsmaskosa som damerna sedan Cleopatras tid har svurit för en klar, glödande yta. Ännu bättre är de här hudvårdande ingredienserna billiga och kan hämtas på din nästa resa till mataffären.