Hur man köper tappning och begagnade kläder på eBay och on-line

 

1.

Efter att ha loggat på eBay, starta din sökning med deras sökalternativ. Det är bättre än kategorisökningen, eftersom kategorierna kan vara väldigt breda och kan inte hjälpa dig att hitta en exakt sak. Om du letar efter något specifikt skriver du det direkt i sökfältet. Skriv till exempel 'vintage klänning' eller 'disco shirt' eller använd siffror för att representera den era som du tittar på, till exempel '1940s wiggle dress' eller '1950' s rockabilly kjol '.

Din Nästa steg är att sortera igenom alla resulterande listor. Det finns mycket att välja på, så du vill begränsa erbjudandenna. Gör det genom att kolla miniatyrbilderna. Håll dig borta från listor som inte ens innehåller en miniatyrbild. Vet vilka färger och stilar du tycker om - slösa inte tid på att klicka på en röd klänning eller en pläterad kjol om du vet att du inte bär den färgen eller stilen. Leta efter en storlek i listningstiteln och undvik listor utanför ditt sortiment. Klicka inte på några listor med ofullständiga eller felstavade titlar. Klicka först på listor som visar plagget på en verklig modell, snarare än den på en hängare eller sprid ut på golvet. Kom ihåg att på eBay kan du sortera listor efter pris , avstånd från ditt hem och slutdatum. Detta kommer att hjälpa dig att ytterligare begränsa valen om du har preferenser i dessa frågor.

3.

När du har klickat på en vara du gillar att det finns flera saker att kontrollera om du är säker på att det är en bra artikel och välrenommerad säljare. Kontrollera säljarens andra listor. Köp endast vintage eller begagnade kläder från en säljare som specialiserat sig på kläder. Kontrollera deras feedbackpoäng, och håll dig borta från säljare som har mycket negativ eller inte mycket feedback alls.

4.

Köp endast vintagekläder från en säljare som ger mycket specifika mätningar för deras kläder. De bör lista flera mått, inklusive ärmlängd, midja, byst, inseam, nacke till midja längd och kjol längd. De bästa säljarena vet att de 'flat' mätningar av plaggen-mätningar som tagits med plagget platt. Kolla in mina andra eHows om hur du får en bra passform med online-vintagekläder.

5.

Sök efter säljare som har massor av bilder på sina kläder från alla vinklar. En kvalitetsåldersäljare kommer att ha sina stycken modellerade med en riktig person, eller åtminstone en mannequin eller klädform. En säljare som sprider kläder på golvet eller bara hänger föremålet är ett tecken på sämre kvalitet säljare.

6.

Maila säljaren alla frågor om biten innan du bjuder. Aldrig bjud på eller köp från en säljare som försummar att svara på dina mailade frågor. Detta är ett säkert tecken på en oansvarig säljare!

7.

Läs deras beskrivning av klär noggrant. Leta efter tekniskt mode och kläder konstruktion termer såsom 'welt fickor', 'worsted ull', 'princess cut', 'franska sömmar' eller 'empire midja'. Detta är ett annat tecken på en erfaren och knowledgable säljare.

8.

Kontrollera alla säljarens villkor. De flesta kommer inte att ge återbetalningar om inte misstaget är i deras notering. Sök efter säljare som tar kreditkort, eftersom detta är ett annat tecken på en etablerad och professionell säljare.

9.

Använd alla ovanstående steg för att hitta en bra årgångsäljare, eftersom en bra säljare är nyckeln till ett bra köp. När du väl hittar en favorit säljare, håll dig med dem. Många av dem har nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om deras senaste saker. En bra säljare kommer ihåg sina upprepade köpare och ger rabatter eller löser sina försäljningsvillkor om du köper något som inte passar eller inte slutar gilla.

Tips och varningar

  • Kom ihåg att det finns gott om andra webbplatser förutom eBay om att köpa vintage kläder. Skriv 'vintage kläder' in i google och du får mycket att välja ut.
  • Det finns alltid undantag från reglerna. Vissa kvalitetssäljare använder inte riktiga modeller eller mannequins, men har ändå bra bilder. Vissa säljare börjar precis och kommer att visa sig vara en dold skatt. En gång i taget kommer en bra säljare att sakna ett skrivbord. Använd din dom och alltid, alltid, alltid, kommunicera med säljaren. De bästa kommer att svara på dina frågor med riktighet!
  • För oss i den eleganta världen av vintagekläder är eBay och Internet i stort en verklig guldgruva av shopping. Det finns bokstavligen tusentals säljare av vintage och begagnade kläder att välja mellan, så att börja kan verka lite överväldigande. Här är några tips för att finpeka på vad du letar efter, och för att vara säker på att du får bästa möjliga värde för din vintageklädda dollar.