Frisyrer för långt, tjockt, lockigt hår

 

Spiraler

Looping spiralkrullar kan bäras långt förbi axlarna eller hela vägen till midjan. För den bästa hissen ska denna frisyr skäras i långa lager. Överväg att ha håret runt ditt ansikte, klipp lite kortare för att rama ditt ansikte.

Försök med sidoslagna pärmar om du har en lång, oval eller rektangulär ansiktsform. Undvik ojämn klippa om du inte planerar att räta ut dem varje dag. Använd en ljuskretshöjande produkt för spiraler. För att slappna av dina curls, använd en krämig balsam och torka håret med en diffusor.

Vågor

Till skillnad från spiralkräm tenderar det riktigt vågigt håret att vara grovt och svårt att stila. De S-formade vågorna kan ligga platt mot hårbotten och har liten hiss - även om håret är tjockt. Överväg att ha ditt hår rakhyvel klippt i lager för att ta bort lite av volymen och göra ditt hår lättare.

Använd små klipp för att dra ditt hår upp och skapa höjd på huvudets krona. Lägg klippen medan ditt hår fortfarande är fuktigt och låt det lufta torrt på ett sätt över natten för bästa resultat. Undvik tunga geler och andra produkter som väger ditt hår.

Kinks

Mycket tätt krökt eller kinkigt hår är vanligast bland kvinnor med afrikansk härkomst. Du kan dock ha kinkigt hår oavsett din specifika genetiska smink. Denna typ av hår är väldigt mjuk och fin med mycket volym. Eftersom det är lätt kan det växa utåt istället för nedåt, eftersom det blir längre.

Dreadlocks, afro och flätta frisyrer är några alternativ för mycket långt lockigt hår av denna typ. Ett annat alternativ är att få en relaxer följt av en perm som sätter håret i spiraler.

Formellt

Ett speciellt tillfälle kräver en formell frisyr. Rita ditt hår löst för en updo. I annat fall kommer du att ha en halo av frizz som sticker ut mot håret som är tätt tätt mot hårbotten. För långt, tjockt, lockigt hår använder flera clips eller elastiska band och bobbynålar för att hålla din hår upp i sektioner. Låt dina lockar strömma ner och täcka upp dessa strategiskt placerade enheter. Använd en måttlig håll hårspray för att hålla din updo från att rasa upp.

Braids

Lär dig att franska fläta håret för de dagarna när du behöver hålla din mane ur din väg. Denna frisyr ser polerad ut och kommer att vara på plats hela dagen. Om ditt hår är väldigt länge kan du sätta ihop flätan runt huvudet och stifta det på plats för en gammaldags mjölkpikeffekt. Använd mousse för att tämja några flyktiga strängar. Långt, tjockt, lockigt hår behöver i allmänhet inte frekvent skärning, men det kräver mycket god hårvård. Krullet, vågigt och kinkigt hår tenderar att vara torrt. Frekvent shampooing (mer än tre gånger per vecka) kan skada texturen av ditt hår och gör det benäget att bryta eller splittra. Hög värmeblödning och användning av kemiska relaxers är också skadliga. Om ditt hår är permeerat, kommer det att kräva särskilt känslig behandling.