Hur man behandlar mörka cirklar med dermabrasion

 

1.

Konsultera med en hudläkare eller plastikkirurg. Dermabrasion är säker, men det är ett allvarligt kirurgiskt ingrepp, och du kan kanske behandla dina mörka cirklar på annat sätt. En kvalificerad hudspecialist kan låta dig veta om förfarandet är rätt för dig och vilka resultat du kan förvänta dig i ditt specifika fall.

2.

Bestäm om du behöver använda dermabrasion i samband med andra förfaranden. Dermabrasion i sig är en slags 'kontrollerad skrapning' med kirurgiska verktyg eller (senare) lasrar för att ge huden en mjukare och hälsosamare utseende. Du kan behöva kombinera proceduren med ansiktsskal, dermaplaning (en liknande procedur som används för att behandla djupa ärr) eller en enkel ansiktslyftning för att behandla de mörka cirklarna ordentligt.

3.

Ta reda på hur många dermabrasionsessioner du behöver. Ibland kräver dermabrasion flera sessioner för att behandla problemet noggrant, och du bör förbereda så många behandlingar som din kirurg rekommenderar.

4.

Beslut om en läkare. Din hudläkare kanske kan utföra proceduren själv, eller hon kan ha någon hon kan rekommendera till dig för förfarandet. PlasticSurgey.com erbjuder också en söksida som innehåller ett antal experter i dermabrasionsprocedurer (se Resurser nedan).

5.

Ange ett kirurgatum. Din läkare planerar ett datum för dig och ger mycket specifika instruktioner om hur du förbereder dig, till exempel vad du ska äta och dricka på förhand. Förutom andra instruktioner, vill du undvika att ta acetylsalicylsyra eller röka före ett dermabrasionsförfarande, eftersom de tappar blodet och stör koagulering.

Kontrollera att du är säker Dermabrasion kräver vanligtvis användning av lokalbedövning, och du bör rådgöra med din läkare för att säkerställa att den inte står i konflikt med andra mediciner du kan ta.

7.

Kör till operationsplatsen med en vän. Även om dermabrasion för att behandla mörka cirklar är vanligtvis en öppenvårdsprocedur, borde du få någon att köra dig hem efter det är färdig.

Vila och följ din läkares instruktioner efter kirurgi. Det tar vanligtvis några dagar för svullnad och rodnad att minska och det kan vara svårt att prata och äta. Ge dig själv tid att återhämta sig ordentligt och lätta dig tillbaka i din rutin bara när du känner till det.

Tips och varningar

  • Du kommer ofta att känna en stickande eller brännande känsla i ansiktet efter ett dermabrasionsförfarande. Medan du alltid ska kontakta din läkare om eventuella post- kirurgiska symptom är det vanligtvis inte en anledning till oro.
  • Mörka ringar under ögonen kan vara resultatet av för lite sömn eller en förändring av årstiderna, i så fall kan du behandla dem en gång eller som de visas. Ibland kan mörka cirklar bli ett permanent eller återkommande problem, i vilket fall du behöver mer än lite smink för att behandla dem. Dermabrasion, vilket är ett kirurgiskt ingrepp som appliceras direkt på huden, kan vara ett effektivt sätt att bli av med dem. Det är ett komplicerat förfarande, och innan du överväger det, borde du veta alla fakta.
    PDF:c33