Hur man gör naturliga doftoljor

 

Blanda oljorna

1.

Hitta eller köp en liten 3- eller 4-oz. glasburk som har en mörk färg och levereras med lock eller stopp. Den mörka färgen på glasburken kommer att förbättra din dofts livslängd genom att skydda den från ljus, vilket kan påverka kompositionen och doften av doften.

Häll ut 1 / 3 kopp grapsolja i mätbägaren. Häll försiktigt 1/3 kopp druvolja i den lilla glasburken. Grapeseed olja är en lätt, minimalt odlad basolja som kommer att bära doften av din eteriska olja mycket bra.

3. Lägg till en eller två droppar av den eteriska oljan i den lilla glasburk med ögondroppar. Fortsätt att tillsätta i eteroljan en droppe åt gången tills doften är den styrka du vill ha. Eterisk olja är en koncentrerad formel och därför mycket stark. En droppe olja innehåller mycket doft, så gör inte misstaget att lägga en hel del essentiell olja i den lilla burken på en gång.

4.

Fäst lock till den lilla glasburken och placera oljeblandningen på en sval och mörk plats i minst 48 timmar. För att tillåta maximal blandning av oljorna, låt oljan stå otrolig i upp till tre veckor.

Tips och varningar

  • Lägg inte till mycket olja på en gång i din blandning.
  • Att blanda naturliga oljor är ett enkelt, ekonomiskt sätt att skapa en personlig doft. Du kan göra din egen naturliga doftolja med bara några ingredienser och mycket liten tid.