Så här får du detaljhandelsterapi

 

1.

Begränsa din detaljhandelsterapi. Retail terapi är faktiskt den typ av aktivitet som är roligare 'i doser' snarare än gjort alltför mycket. När du 'över butiken' du riskerar att gå sönder, vilket bara kommer att öka din ångest exponentiellt, snarare än att lugna dig och få dig att må bättre.

2.

Var uppmärksam på ditt humör när du handlar . Du vill inte bli beroende av att handla. Användar du butiksterapi för att känna dig bra och glad, eller använder du den för att döma dina känslor som en tvångsmatchare vänder sig till poker eller en binge eater vänder sig till choklad? Om du känner riktigt bra när du handlar (i stället för numdad), och om du kan styra dina shoppingvanor är det båda bra tecken.

3.

Kom ihåg att du inte behöver handla på fina, överdrivna varuhus för att få din detaljhandelsterapi 'fixa.' En resa till Target kan vara lika fruktbar, om inte mer, för att du kommer att få mycket mer bang för din buck!

Tips och varningar

  • Försök handla med kontanter (eller med ditt betalkort i stället för med ett kreditkort). Ta inte hand om din detaljhandelsterapi. Om du inte har råd med det, hitta ett annat sätt att må bra. Kom ihåg att shopping bara har terapeutiskt värde om det faktiskt förbättrar ditt humör och ger dig glädje i stället för att du känner dig skyldig eller dålig eller negativ på något sätt. Om din nuvarande budget inte tillåter detaljhandelsterapi, kom ihåg att det finns många andra kostnadsfria sätt att må bra, till exempel att gå en promenad eller prata med en bra vän, som båda kan lyfta dina andar enormt, och ingen av dem kostar en krona.
  • Detaljhandelsterapi (eller shopping för att må bättre när du känner dig nere) kan vara ett användbart verktyg när du inte brukar överskatta. Läs vidare för tips för att hålla din detaljhandelsterapi trevlig (snarare än skuldframkallande och bankbrott).