Hur man bär höga klackar utan att skada dina fötter

 

1.

Läs allt du kan om höga klackar och hur du bär dem på ett säkert sätt. Det finns mycket information publicerad där ute av medicinsk yrkesverksamma inom området fot, ben och ryggrad. Det är värt att göra lite forskning så att du verkligen förstår fotens anatomi och varför de fela höga klackarna kan skada dig.

2.

Mäta storleken på din Ja, du tror att du känner till din skostorlek, men du kan ha fel. Även en högklack som bara är en halv storlek för stor eller liten kan orsaka mycket skada när samma stil i rätt storlek inte skulle orsaka du har någon smärta alls. Låt dina fötter professionellt mäta eller göra det hemma och se till att alla de höga klackarna du får från och med nu är rätt storlek.

3.

Välj bara att bära höga klackar av lämplig höjd. Rätt höjd för dig varierar beroende på skos stil, formen på din fot och din egen höjd. Nyckeln är att inte ha höga klackar som är högre än vad som är bekvämt. Ett bra sätt att bestämma detta är att lägga på klackarna, stå rakt upp och lyft så högt upp på tårna som möjligt. Om du inte kan få baksidan av dessa klackar minst en halv tum av golvet då är de för höga och du borde inte välja dem.

4.

Var uppmärksam på hälens bredd när du väljer dina höga klackar. Den som har slitit stilettor och sedan slitna pumpar vet att det finns en stor skillnad i smärtfaktorn mellan dessa två. Välj häl som är tillräckligt bred för att verkligen hjälpa dig.

5.

Variera dina skor regelbundet. Det här är bra nyheter för de människor som älskar att skaffa dig - du har en hälsosammare erfarenhet av att ha höga klackar om du har flera olika par under hela veckan istället för att klibba med samma par.

6.

Sätt på strumpor eller strumpor varje gång du bär höga klackar. Det kommer att avsevärt minska smärtan som du känner när du använder klackar.

7.

Lägg till insoles eller gelinsatser till alla dina par hälar. Detta minskar smärtan att gå runt hela dagen i höga klackar. Spela runt med olika inlägg för att hitta de som är mest bekväma för dig.

8

Håll huvudet högt. Med andra ord, stå upp rakt när du går i höga klackar och du kommer omedelbart minska risken för smärta.

9.

Stäm in i din kropp. Din kropp kommer att berätta så snart de klackar börjar skada fötterna. Glöm inte bort dessa varningar. Ta av skorna, ge dem vila, överväg att dra dem tillbaka på baksidan av din garderob om det fortfarande är ett problem med det paret över tiden. Sätt din komfort först!

Tips och varningar

  • Att arbeta med en läkare som är erfaren i foten och ryggraden är en bra idé att hjälpa dig att välja de bästa typerna av klackar för din unika kropp.
  • Förplikta dig att välja nya högklackor som passar dig. Det kan innebära att du kastar ut varje par som du äger och börjar om. Det är värt det!
  • Högklacksmärta är något som många av Vi tar det självklart, men det är verkligen allvarligt. Ta det inte lätt!
  • Du får ofta vad du betalar för med höga klackar så var beredd att spendera pengar på de goda om du vill gå utan smärta.
  • Höga klackar är ett bra modeaccessoarer för kvinnor (och även för vissa män) men de kan komma till en kostnad - och inte bara kostnaden som du betalar i kassan. Att ha höga klackar felaktigt kan orsaka mycket fysisk smärta och kan även medföra allvarliga risker för din totala hälsa över tiden. Oroa dig inte, du behöver inte kasta ut alla dina klackar för att vara frisk. Du behöver bara lära dig rätt slitage för att bära dem så att du inte skadar i slutet av dagen.