De bästa matvarorna att äta för att hjälpa håret växer snabbare

 

Nötter

Nötter är en av de viktigaste livsmedel för konsekvent hälsosam hårväxt. Var noga med att äta en kombination av nötter för de bästa hårväxtresultaten. Brasilien nötter är rik på selen, vilket är nödvändigt för hårbottenhälsa och hjälper till att stimulera hårväxten genom att stödja friska folliklar. Zink, ett mineral som förhindrar håravfall och bidrar till konsekvent hårväxt, förekommer i cashewnötter, mandlar och jordnötter. Valnötter är också en viktig del av hårmedvetna konsumenternas dieter eftersom de klarar håret naturligt med förstärkning av alfa-linolensyra. Nötter hjälper till att skapa hälsosamt hår från insidan och bör konsumeras dagligen för att stödja en bra hårväxt.

Bönor och linser

Hår är protein, så det står för att det mer näringsrika proteinet du konsumerar desto snabbare och friskare kommer ditt hår att växa. Bönor och linser är fulla av protein. Dessutom har bönor och linser järn, zink och biotin som hindrar mot sprött hår som sannolikt kommer att bryta och falla ut innan önskad tillväxt uppnås. Minst tre portioner bönor och linser bör förbrukas per vecka som en del av en hårvärd diet.

Grönsaker

De bästa grönsakerna för hårväxt är morötter och gröna grönsaker som broccoli, spenat och gröna bönor. Morötter är fulla av vitamin A, vilket stimulerar hårsäckar och uppmuntrar till snabbare hårväxt. Gröna grönsaker har också vitamin A i Tillägg till vitamin C, kalcium och järn. Denna kombination av vitaminer hjälper till att producera talg, vilka villkor och stärker håret. Hårtillväxten är typiskt ungefär 6 tum per år för de flesta. Tyvärr finns det inga livsmedel som drastiskt ökar hårväxten. Vissa livsmedel bidrar dock till hälsosamt hår, vilket kommer att växa något snabbare än genomsnittet och kommer att behålla styrka och ljusstyrka över tiden. Om du drömmer om långa lås, öka ditt vitamin- och mineralintag via nötter, bönor och grönsaker för att stödja en stabil och hälsosam hårväxt.