Hur man tar bort hår från mol

 

Ta bort hår från mol

1.

Ta bort håren med en pincett. Det här är det vanligaste och enklaste sättet att hantera problemet. Dra försiktigt ut håret i riktning mot hårväxten - håret glider ut mycket lättare och inte dra på huden. Håret kommer inte att växa tillbaka i minst ett par veckor.

2.

Trim håret med en liten sax, till exempel en nagel sax. Denna metod måste göras oftare.

3.

Applicera en hårborttagningskräm som Nair eller Neet, och torka bort den i den tid som instrueras. Denna effekt varar några dagar eller så.

4.

Vaxa håret av om du känner dig ambitiös, men att använda en av de tidigare metoderna är mycket lättare. Var försiktig, eftersom vax kan hålla fast vid molan beroende på storlek och form av molan och börja riva den från huden.

5.

Besök en elektrolystekniker för hår borttagning. Du behöver en auktorisation från din läkare, eftersom elektrologer är försiktiga för att bli skulden om det osannolika att molan någonsin blir malign.

Tips och varningar

< li> Det är en myt som molar kan bli maligna från att ta bort hår.
  • Var försiktig när du tillämpar dessa tekniker för att minimera ömhet eller blödning. Skär inte håret, för att de kan växa tillbaka i en mer grov konsistens.
  • Vissa molar anses vara skönhetsmärken, särskilt en liten på ett vackert ansikte. Att ha hår växa ut ur mol, särskilt i ansiktet eller nacken, är dock oattraktivt. Lyckligtvis är det säkert och enkelt att ta bort hår från mol och det finns flera sätt att göra det. Om du bara har en eller två som orsakar detta problem och du hittar den upprepade processen irriterande, kanske du vill överväga att få bort molen sammanlagt.