Herbal behandling för akne ärr

 

Topical Behandlingar

Det bästa sättet att minska akne ärr är att behandla akne tidigt och uppmuntra snabb läkning av akne lesioner. Örter kända för deras antiinflammatoriska och / eller antibiotika egenskaper som kamille och ringblomma kan användas som tvätt eller ångbad, enligt en artikel i tidningen 'Z Phytotherapie' i 2007. Lavendel, kinesisk Rabarber, St John's wort och gul docka är bland örterna med sammandragande föreningar som tanniner som kan appliceras topiskt som krämer eller toniker, enligt The American Pharmaceutical Association. Häxhalsebark extrakt rekommenderas som ett mycket säkert Alternativ, medan aloe vera och tea tree olja är också populära aktuella behandlingar. Viktigt: Tea tree oil måste spädas (5\% rekommenderas) för att undvika risk för biverkningar.

Inandningsbara behandlingar

Den antibakteriella egenskaper hos neem och burdock root gör dem perfekta örter att använda i akne-bröstande te. Andra örter som traditionellt intagas som te för att behandla akne inkluderar tusensköna, pansy och maskros, enligt en artikel i tidningen 'Z Phytotherapie.' Horsetailte kommer rekommenderas på grund av sin höga kiselsyra, ett mineral som kan ha en positiv effekt på akne genom att stärka bindväv. Många örtte är tillgängliga att köpa som tepåsar i butiker eller alterna tively kan du göra din egen genom att införa ditt urval urter i kokande vatten i fem minuter eller tills önskad styrka uppnås. Teer ska druckas dagligen för optimala resultat.

Fördelar

Kliniska studier tyder på att vissa botaniska ämnen, inklusive aloe vera och tea tree olja, kan vara effektiva vid behandling av akne. Aloe vera kan främja sårläkning och minska inflammation, enligt en 2009-recension som publicerades i 'Italian Journal of Dermatology and Venereology.' På samma sätt sluts en 2007-studie som publicerades i 'Indian Journal of Dermatology, Venereology and Leprology' att 5\% tea tree oil är en effektiv behandling för mild till måttlig akne. Behandling av akne ärr med växtbaserade läkemedel kan vara ett billigare alternativ till andra aktuella läkemedel och bekvämare än invasiva behandlingar.

Nackdelar

Användningen av växtbaserade läkemedel för att behandla akne och andra dermatologiska förhållanden bygger i stor utsträckning på anekdotiska bevis och mer vetenskaplig forskning behövs för att fastställa deras effekt, enligt en artikel i 2001 i publikationen 'Biverkningar och toxikologiska recensioner.' Örter, inklusive aloe vera och St John's wort, kan orsaka en allergisk reaktion hos vissa individer. Medan receptbelagda behandlingar inte kommer att radera akne ärr, är aktualiteter som innehåller glykolsyra, retinol eller C-vitamin troligen effektivare för att förbättra deras utseende. Scar-avlägsnande kirurgi, laser hud resurfacing, fyllmedel, kemiska peeling och microdermabrasion erbjuda mer dramatiska resultat.

Överväganden

De som försöker förbättra utseendet på deras akne ärr bör konsultera en styrelse-certifierad hudläkare för att diskutera säkerheten och effektiva behandlingar tillgängliga och underrättas om ett lämpligt behandlingsprogram. Du bör alltid berätta för din hudläkare om du använder örtbehandlingar eftersom de kan interagera negativt med andra terapier. När en akneläsning läker, kan den lämna ett permanent, uppväxt eller pigmenterat märke på huden. Ju mer akne är, desto mer sannolikt blir risken för ärrbildning, enligt AcneNet. I vissa fall kan dessa ärr disfiguring och ha en djupgående effekt på individens självkänsla och självbild. Lyckligtvis finns det ett brett utbud av behandlingsalternativ som är tillgängliga för att hantera akne ärr, inklusive aktuella och intagbara växtbaserade läkemedel.