Hur man behandlar under ögonpuffiness

 

1.

Höj huvudet på din säng.

När du ligger platt i sängen kan det orsaka vätska att slå i ansiktet, vilket leder till ögonpuffning, speciellt om du konsumerar en hög natriumdiet. I stället för att ligga platt i sängen, stöt upp huvudet med flera kuddar för att minska vätskans ackumulering under sömnen. Detta kan göra en signifikant skillnad i hur ditt ögonområde visas när du vaknar.

2.

Finns allergier som en roll?

Allergier är en vanlig orsak till ögonpuffiness och svullnad. Om allergier orsakar symtomen kan antihistaminer överbrygga ge lite lättnad. Allergiska reaktioner orsakar histaminfrisättning som ökar svullnad och vätskeretention, vilket resulterar i puffiga kliande ögon. Antihistaminer kan effektivt blockera frisättningen av histamin som hjälper till att minska under ögonpuffiness. Om antihistaminer inte fungerar, fråga din läkare om receptbelagda allergier.

3.

Använd kraften i förkylning.

Ingenting minskar under ögonpuff och svullnad snabbare än kalla temperaturer. Även om du kan köpa speciella kylmaskor för att applicera på puffiga ögon, är det lika effektivt att hålla en påse frysta grönsaker över svullna ögon i några minuter. Ett annat alternativ är att kyla kamille tepåsar i kylskåp i trettio minuter och placera dem över dina ögon. Om det är kallt ute, försök att ta en snabb promenad. När du kommer tillbaka, kommer inte bara blöjan att sänka, men du kommer att ha en hälsosam ansiktsglöd från den fräscha luften.

4.

Ett ord av försiktighet, svullnad och ögonpuffer kan ibland orsakas av njure eller hjärtproblem. Om ögonpuffen kvarstår, se din läkare för labstudier och en grundlig medicinsk utvärdering.

Under ögonpuff och svullnad kan orsakas av hormonella förändringar, överskott av saltförbrukning och säsongsallergier. Vissa människor har en genetisk känslighet för att utveckla detta problem. Medan det inte är ett allvarligt eller livshotande symptom, Det är en som de flesta kvinnor skulle vilja korrigera. Finns det sätt att minska under ögonpuffiness?