Hur man bryr sig om hud efter behandling med akne

 

1.

Håll alltid ett oljebristigt solskydd, en viktig del av eftervård och hudvård. Inte bara är solskydd viktigt för att förhindra för tidig åldrande, rynkor och cancer, solskydd ger upphov till skydd mot hud som kan vara känsligare mot solen efter aknebehandling.

2.

Välj Rätt produkter för eftervård efter din akneborttagning. Produkterna kan innehålla en lätt, icke-torkande tvål, en ansiktsfuktighetskräm som används på natten, ett kvalitetsoljeblock, exfloliants och masker. Eftersom varje hudtyp och akneproblem är annorlunda bör du prata med den professionella som administrerade ditt läkemedel om vilka produkter du ska använda när du kommer hem.

3.

Skäm bort din hud, och försök inte att klia, pop eller täcka akne. Pimples behöver mer tid att läka efter att ha poppat och repat, vilket kan orsaka ärrbildning. Täcker din akne med smink och andra produkter kväver porerna och förvärrar tillståndet. Att hålla dina oljiga händer och tunga sminkar av ansiktet är en viktig aspekt av eftervård och hjälper dig att behålla en klar hud.

4.

Sköta din kropp för att behålla vackra resultat av din akne behandling. Det du konsumerar kommer att återspeglas i din hud. Ät en kost rik på färska frukter, friska oljor och grönsaker och se dina finnar blekna bort för gott.

Ansiktsbehandlingar, ångor, extraktion och exfoliering är alla effektiva aknebehandlingar; Emellertid slutar behandlingen inte efter att läkemedlet har applicerats. Kanske är den viktigaste delen av vård av din hud och behandling och förebyggande av akne eftervård. Så, om du har spenderat pengar och tid på en aknebehandling, kommer några tips att hjälpa dig att behålla din sunda, vackra hud.