Hur man gör dina egna professionella smycken

 

1.

Bestäm vilken typ av smycken du vill göra och samla in lämpliga varor. Örhängen kräver en eller två medelstora till stora pärlor och tre eller fyra kristaller eller fröpärlor förutom två huvudstiften och örhängen. Halsband och armband kräver fler pärlor samt kruspärlor, mellanlägg, pärlor och en lås.

2.

För att göra örhängen, börja med en huvudspets. Skjut pärlorna på en i taget tills det finns 1 cm exponerad tråd ovanför den sista pärlan. Ta tag i runda tänger i ena handen och använd dem för att ta tag i spetsen av tråden. Rull trådspetsen i en cirkelrörelse tills du har format en cirkel ovanför en pärla. Öppna öringstråden med tången och skjut huvudstiften full av pärlor på den. Säkra huvudspetsen på ledningen och stäng slingan med tången. Upprepa med den andra huvudspetsen tills du har gjort två identiska örhängen.

3.

För att göra ett halsband eller armband, mäta din nacke eller handleden med en bit av trådlina. Lägg 5 cm i halsbandet och 2 cm till armbandet för att garantera komfort. Lossa en bit av trådtråden genom en spärrhake och håll den fast så att den blir tätt.

4.

Skjut en krymppärla genom det dubbla trådstycket tills det når vredet. Använd pressverktyget för att klämma fast pärlan ordentligt. Vänd tråden upp och ner, så att bytet är dangling.

5.

Börja ordna de pärlor du vill ha på tråden i ett mönster. Se till att rymma stora pärlor och separera dem med fröpärlor och kristaller eller biconer. Lämna tillräckligt med utrymme i slutet för att lägga till en annan krymppärla och den andra delen av spännen.

6.

Håll fast i halsbandet, skjut en annan krymppärla på vajern så att det rör vid den sista pärlan. Skjut den andra delen av växelspärren på ledningen. Lossa den öppna änden av tråden genom den. Se till att den dubbla tråden kan glida genom krympnings- och fröpärlorna några inches.

7. Dra ut tråden med en hand. Använd krympverktyget för att plana den andra krymppärlan. Använd trådskärare för att trimma överskottsledare. Halsbandet eller armbandet är klart att bära.

Tips och varningar

  • Vintage smycken kan tas ifrån varandra och användas igen för att skapa ett trendigt modernt utseende .Badar rullade ut ur mönstrat papper eller gamla tidningar gör intressanta samtalstycken.
  • Håll ett starkt grepp på pärltråden så att pärlorna inte faller av.
  • Att skapa fashionabla smycken som matchar din garderob är alla raserier dessa dagar. Faktum är att, i stället för att köpa lackluster pärlor från tillbehörsbutiker, släta divas från hela världen väljer att designa, tillverka och sälja egna professionella smycken. Konst- och hantverksbutiker levererar varor, undervisar klasser och erbjuder råd till nybörjare. Med rätt verktyg i handen kan du lära dig hur man gör professionella smycken att bära och sälja.