Hur man gör en Charleston Flapper kostym

 

1.

Ta basen på klänningen. Klipp nattklänningen av så att den faller runt mitten av låret. Kanten kantar så att den är jämn. Denna mantel bildar klädbasen, som du kommer att fästa på.

2.

Fäst kanten. Du kan köpa fransar på gården i någon hantverksbutik, antingen med en enkel bomullsfrans eller en pärlstavsversion. Välj vilken typ du gillar bäst, och sy i remsor på basen. Om du vill hålla din klänning lättare och enkel, gör bara ett par remsor över toppen vid bysten och sedan en remsa längs den nedre delen. Annars kan du täcka hela grejen för ett mer avancerat utseende.

3.

Gör ett huvudband. Flappers satte nya stilar och trender i hår och accessoarer, och ett av de mest populära utseendena var ett huvudband slitat över en kort bob. För att göra huvudbandet, klipp en elastik som passar runt huvudet. Sy de båda ändarna ihop med en 1/2-tums sömstillägg. Sy ihop en längd av kanten på elastiken, som matchar kanten på klänningen.

4.

Lägg till tillbehör. Sätt på din klänning och huvudband, och lägg på strumporna med kavajbälten och de höga klackarna. Den bästa typen av strumpor att använda är en fisknätversion, men om du inte har ett par på hand, använd bara vanliga strumpor. Sätt på pärlhalsbanden (faux är bra) och lägg till fjäderboa. Om du vill, Du kan också lägga till ett par armbandslånga handskar och bära ett martiniglas och en cigarett i en hållare (om du inte röker, så är det OK, bara rulla en bit papper i ett rör och håll den i Håll din bilnycklar i din kopplingsväska, hoppa in i Roadster och gå ut för en natt på den lokala speakeasyen.

Tips och varningar

  • Flappers bar mycket dramatisk smink, med extra uppmärksamhet runt ögonen och på läpparna. Flappare binder vanligtvis sina bröst för att få sig att se smalare. Även om detta kanske inte är ett alternativ för dig, visade en sann flap aldrig en mycket klyvning.
  • Om du kommer att göra mycket hopp, dansa eller böja i din kläddräkt, se till att du bär något under den.
  • Tillbaka på 1920-talet började en intressant sak hända med kvinnor. De lägger undan sina långa kläder och modiga kläder. En ny ras av kvinna kom fram, och hon rökt, drack gin, besökte speakeasies och dansade Charleston. Hon var flappen, och hon var den ursprungliga 'It Girl'. Bilden av flappen chockade äldre generationer, och ledde till några innovativa - och ibland risqu - modifieringar i mode. Pantalonger sattes till fördel för de mer flexibla 'steg i' underbyxorna, och ingen självrespektiv flapper skulle någonsin ha på sig något som stodgy eller styvt som en korsett. Flapper kostymen är mycket roligt att göra och ha på sig, för det representerar en tid då kvinnor äntligen kunde hitta sin frihet. Du kan göra en klaffdräkt för en fest eller bara för skojs skull, och gör dig redo att gå ut och dansa Charleston själv.