1940 'S Wedding Hairstyles

 

Pin Curls

Pin curls var populära på 1940-talet med kvinnor som hade rakt eller lockigt hår (och med någon struktur). Helt enkelt separera ditt hår i flera små sektioner och rulla håret i små bullar. Skruva bunkarna med bobbynålar och sova på dem över natten. Nästa morgon får du ett huvud fullt av stiftkrullar. För tillfällen som bröllop brukade kvinnor ofta stifta bultar (antingen med en barrette i håret) eller dras tillbaka så att krullarna hängde på baksidan av huvudet. Om håret drogs tillbaka gjorde kvinnor ofta fingervågor, som skapades genom att man applicerade en liten hårgel och sedan användes fingrarna för att göra en våg i sektionen som skulle dras tillbaka.

Victory Rolls

Victory rullar är förmodligen den mest erkända frisyren på 1940-talet. När du tittar upp en bild av en kvinna på 1940-talet kommer du sannolikt att hitta minst en kvinna som bär håret i segerrullar. Denna stil var mer än lämplig för ett formellt tillfälle och kan nu utföras på bara några minuter Köp några skumrörsvalsar på en skönhetsaffärsbutik och skär dem i halv för att göra två. Dela ditt hår (du kan göra en sidodel eller en mittdel). Avsnitt av håret du vill placera i rullen. skummet rullar och rulla det i ditt hår. När du möter det med huvudets huvud, ta bobbynålar och säkra det. Du kan luta det framåt lite för att försäkra dig om att rullan är täckt. Den här stilen är perfekt för formell 1940-talet tillfällen som ett bröllop.

Upp Gör

Efter att du har skapat dina segerrullar, stift krullar eller fingervågor fram, försök med att rulla på baksidan av ditt hår. i en skönhetsbutik, placera den på baksidan av ditt hår. Rulla upp håret runt rullen och peka det på plats e. Om du har längre hår kan du experimentera med olika former som att göra en U-form eller en lång rund form. 1940-talet var en turbulent tid i historia över hela världen. Bröllop ägde ofta rum innan en man skickades ut för att slåss under andra världskriget. Under senare hälften av decenniet gifte sig återvändande soldater med sina älsklingar och avstod från babybommen. Under den här tiden var pin krullningar och updos populära för formella tillfällen, efterliknar frisyrerna Ginger Rogers och Joan Crawford.