Hur man säkert får en bikinivax

 

1.

PICK A GOOD SALON OR SPA

Släpp av salongen för att kontrollera om det är rent före ditt möte eller be om en rekommendation till en ansedd salong från en vän. Kolla in salongens licensiering för att se om de har fått utbildning om bikinivaxning.

2.

LÄR OM VAREN

Fråga vilken typ av Vax salongen använder sig av sina bikinivaxer. Hårdvax är bättre eftersom det klibbar håret och inte huden. Fråga om de gör sugaring, vilket är en naturlig metod som är mildare på huden. Fråga om de produkter de använder är kemiska fria Kemiska fria produkter är bättre för huden.

3.

SÖK FÖR RENGÖRING

Håll ögonen på utövarens renlighet genom att se till att de har tvättat och sanitiserat sina händer. Var medveten om de har dubbat doppat i vaxet - det kan förorena vaxet med bakterier. Se till att de kontrollerar vaxets temperatur innan de appliceras.

4.

LÄMNA IRRITATION OCH FÖRBÄTTA INGROWN HAIR

Använd ett antibiotikum kräm, 1\% hydrokortison-kräm eller Stridex-aknedukar i det område som du har vaxat. Det kommer att hjälpa till med irritation och förhindra infektioner och förhindra även ingrown hairs längs din bikinilinje.

5.

VIKTIGT FÖR INFEKTIONSSIGNER

Innan du kontrollerar det område som du har blivit vaxat dagligen. Leta efter rodnad eller svullnad, ingreppade hår, klåda eller brännande. Besök din läkare omedelbart om det händer.

Tips och varningar

  • Planera ditt vax för veckan efter menstruationscykeln när du är mindre känslig för smärta
  • Ta en aspirin eller ibuprofen i 30-45 minuter innan du växer.
  • Kontakta en professionell innan du försöker hemma.
  • Inte simma eller ligga i Sola i minst 24 timmar före och efter att du har bikinivax.
  • Var försiktig om du är gravid, tar preventivmedel, hormonbyte eller antibiotika. Detta kan göra huden mer känslig för vaxning.
  • Att få ett bikinivax är en av de saker som kvinnor gör för att göra sig redo för sommarens baddräktsäsong. Om du aldrig har haft ditt bikiniområde tidigare, kan det vara en skrämmande upplevelse första gången så nedan är några tips som hjälper dig genom erfarenheten. I den här artikeln kommer du lära dig hur du säkert får ett bikinivax.