Black Hair Care Guidelines

 

Naturligt svart hår

Naturligt svart hår är inte rätat, men lämnat i sin lockiga eller coily state. Även om den här hårtyperna är stark och hård är den ömtålig och kräver mild omsorg för att hålla den frisk. Använd produkter som är naturliga eller nära naturliga för bästa möjliga resultat. Detta inkluderar oljor som jojoba eller rosmarin. Undvik produkter som innehåller petrolatum eller mineralolja; Dessa ingredienser fyller inte hårets fukt, men täcker bara på det och lockar smuts.

Det är lättast att kamma naturligt svart hår när det är vått. Kamma genom håret medan den är mättad med en fuktighetsgivande balsam. Börja längst ner håret och arbeta dig mot rötterna. Om du börjar vid rötterna och kamma ner, riskerar du att dra och bryta håret när kammen fångar på tangles. Slutligen applicera naturliga oljor på håret medan det är fuktigt och stil på flera olika sätt, inklusive vridningar, afros eller flätor.

Avslappnat svart hår

Hår som är rakt med kemiska relaxers kräver ännu mer omsorg än naturligt svart hår. Relaxers bryter ner hårets bindningar och lämnar det i ett försvagat tillstånd. Även om avslappnat hår förblir permanent rakt, är det nödvändigt att röra upp din nya tillväxt när ditt hår växer in. Planera relaxer-touch-ups ungefär vart åtta veckor. oregelbunden kan leda till brott, eftersom linjen där den nya tillväxten möter det avslappnade håret redan är svagt. Det är bäst att använda minimal värme på svart hår, särskilt avslappnat hår. Stil med våta uppsättningar, Användning av inställande lotion och magnetiska rullar, i stället för konstant blåstorkning. Wrap håret på natten före sängen. På morgonen kan håret tas ner och borstas. Omslaget behåller kropp och volym och minskar behovet av konstant värmestyling.

Allmän vård

Shampoo och kondition svart hår en eller två gånger i veckan. Shampooing varje dag rekommenderas inte eftersom svart hår vanligtvis är torrt. Om du slipper det av naturliga oljor med frekvent shampooing kommer det att torka ut det ännu mer.

Använd bred tand, plast eller trä kammar och penselborstar för hårbearbetning. Vid styling av ponnytappar, använd metallfri täckt elastik; Metallstycken drar på svart hår och kan bryta av det. Elastiska huvudband är bättre för svart hår än plast med tänder. Att behålla friskt svart hår skiljer sig från att bibehålla naturligt rakt hår. Oavsett om svart hår är kemiskt rätat eller lämnat i sitt naturliga, krökta tillstånd, med försiktiga hårvårdspraxis kommer att förhindra torrhet och brott. Män och kvinnor kan använda allmänna riktlinjer för att ta hand om sitt hår för att säkerställa en hälsosam hårväxt och underhåll.