Hur man väljer kosmetika för åldrande hud

 

1.

Börja med grunderna

De två viktigaste kosmetiska produkterna för mogen hud är en bra fuktkräm och solskyddsmedel. Hydrering är avgörande för att förbättra utseendet på äldre hud, och att applicera en fuktkräm före sminken hjälper det att gå smidigare. Om möjligt, välj en fuktkräm med organiska ingredienser som är fri från mineralolja som kan täppa till porer. För tunnare hud runt ögonen kan det vara till hjälp att använda en ögonkräm för att hydrera och minska utseendet på fina linjer. Efter fuktgivande , använd en solskyddsmedel om du kommer utomhus för att skydda din hud mot ytterligare solskador.

Stiftelsen

I ett försök att få bättre täckning, många kvinnor gör misstaget att välja en formulering som är för tung. En tung grund har vunnit att de inte spelar bra linjer och rynkor och kan faktiskt förbättra dem. Du får bättre resultat med lätt, fuktgivande grund eller en mineralbaserad formel som appliceras med en borste. Äldre hud kan se överdriven med tung, pannkaka smink. Välj en nyans som liknar din egen naturliga hudfärg för att undvika en avgränsning när du applicerar den. Tänk lätt och naturligt när du väljer en grund. Om du har pigmenterade områden som behöver mer täckning, använd concealer till de områdena innan du applicerar smink. Om du använder pulver, applicera det lätt med en pensel och välj en nyans som matchar din foundation.

3.

Cheek Color

Äldre hud har en tendens att se sallow och tvättas ut, så de flesta kvinnor behöver lite kind färg. Nyckeln är att välja rätt formulering och applicera den med en lätt hand. Cream Blush fungerar bäst för mogen hud eftersom de tillsatta smutsämnen möjliggör utjämning blandning och ett mer naturligt övergripande utseende. Applicera rodna lätt på äpplen i dina kontroller och blanda noggrant för att det inte finns några avgränsningar. Återigen är nyckeln ljus och naturlig.

4.

Ögonfärg

Hemligheten till stor ögonfärg, som med andra kosmetika, är att hålla utseendet så naturligt som möjligt . Håll dig borta från skimrande skuggor som kan förbättra fina linjer och välja en matt skuggskugga för att komplettera din ögonfärg. (en skugga som är motsatt på färghjulet). Undvik att välja en nyans som är för mörk vilket kan göra ögonen mindre mindre. Fodring av ditt nedre lock lätt med en gelögboll kan subtivt förbättra sitt utseende. Undvik svart mascara
eller eyeliner och använd alltid en eyelash curler innan du applicerar mascara för att öppna ögonen. Välj en mjuk skugga av brunt för både eyeliner och mascara för en subtil effekt.

5.

Läppfärg

Mogna läppar kan vara torra vilket orsakar läppstift att flakas av lätt. Ett sätt att förhindra detta är att applicera fuktkräm till en fuktig tvättduk och använd den för att exfoliera dina läppar. Detta kommer att ta bort döda hudceller så att din läppfärg kommer att gå på ett jämnare och jämnare sätt. Applicera alltid en fuktkräm innan du lägger på läppfärgen. Välj en läpppenna i en nyans som ligger nära din naturliga läppfärg och skissera linsens yttre kanter lätt för att lägga till mer definition. Uppföljning genom att applicera en fuktgivande nyans av läppfärg i en matt ton. Håll dig borta från mörka nyanser av läppstift som gör att läpparna ser mindre ut. Mjuka pinks och persikor fungerar vanligtvis bra.

Bara för att din hud är mogen, betyder inte att du inte kan se vacker ut. Här är hur man väljer kosmetika för åldrande hud.
PDF:c64