Fördelarna med hårväv

 

Typer

Hårväv är gjorda av mänskligt hår eller syntetiskt hår. Mänskligt hår är hår som kvinnor har donerat eller sålt. Syntetiskt hår är tillverkat av konstgjorda material och är vanligtvis billigare än humant hår. I allmänhet rekommenderas inte syntetiskt hår för full hårvävning; Denna typ av väv rör sig inte eller studsar hur människans hår gör. Syntetiskt hår är bäst för klämmor som kvinnor har på sig under korta perioder. Både mänskliga och syntetiska hårväv finns i många olika färger, från de som är naturliga nyanser till ljusa nyanser som grönt och blått.

Tidsram

Hårvävning kan bäras för en dag eller i flera veckor beroende på vilken typ du har. Klämväv är avsedda att vara tillfälliga , kvinnor brukar ha på sig dessa när de vill lägga till ett streck av färg eller för att lägga till volym. Sew-in hårväv är fästa i väft till en kvinnas hår som flätas till hårbotten. Denna typ av väv kan vara en några månader.

Fördelar

Med en hårväv har du omedelbar längd och volym. Du drar också nytta av lägre underhåll, eftersom du inte måste göra mycket för att väva håret, speciellt om det redan är curled som du föredrar eller färgad. Du kan experimentera med färg, genom att använda olika vävningar, utan att riskera potentiell skada på din naturligt hår. Du kan prova olika texturer. Kvinnor med rakt hår kan bära lockigt hår vävningar, och lockiga kvinnor kan prova raka väv.

Överväganden

Tänk på vad du vill ha från en hårväv, oavsett om det är längd, volym eller en annan struktur För odetekterbara vävningar, välj färger och texturer som liknar din egen. Vävhår måste tvättas, men syntetiskt hår har en tendens att mätta, så noggrann hantering är nödvändig. När du har på sig en långsiktig väv måste du fortfarande ta hand om ditt eget hår med regelbunden shampooing och fuktgivande.

Varning

Undvik att bära tunga vävningar, särskilt inklädd typ. Tungt vävhår kan dra på hårlinjen och leda till skada. Använd inte platt strykjärn eller krusningsjärn på syntetiskt hår; värme smälter denna typ av väv. Hårväv gör mer än bara att lägga till längd. Kvinnor som vill experimentera eller lägga till mångsidighet i håret kan utforska olika typer av hårväv. Vare sig du bär en för en speciell natt ute, eller du bär en för en längre semester, är hårväv bara ett annat verktyg som kvinnor kan använda för att prova olika utseende.